Mouwen opstropen

De RYCB stroopt de mouwen op voor een drukke zomer

Ondertussen is de zomer begonnen. Zegt men. Ik durf gerust zeggen dat het in de tweede helft van het jaar erg druk wordt op de club. Niet alleen omdat aangename temperaturen prima zijn om van onze sport te genieten. Maar ook omdat de club en haar talloze vrijwilligers op volle toeren gaan draaien.

Zeland Regatta

Zeilertjes en operasterren

Enkele voorbeelden: de zeilschool voor jongeren en volwassenen. De woensdagavond regatta’s mét BBQ’s op het Galgenweel. De Zeelandregatta op het Veerse meer met +200 deelnemers. De 50ste Benelux kampioenschappen op het Grevelingenmeer. Praktijkstages zeezeilen en opleidingen van ASA.  

De opvoering van de populaire opera Carmen wordt vast een hoogtepunt op 29 augustus. Klassiek aan de Schelde bouwt onze clubterreinen om tot een exclusieve concertsetting met klassieke sterren.  En u kan kaarten reserveren met een RYCB-korting voor de voorbehouden RYCB-zitjes.

RYCB climax 29 september

Auto Natie - RYCB-R&R-team

Op 29 september plannen we een grootse Welcome Back-clubavond. We reiken dan eindelijk de Merman en Mermaid trophies 2020 uit en zetten tegelijk de kampioenen in de bloemetjes.

Dit wordt ook de officiële presentatie van de nieuwe wagens die Auto Natie Group sponsort. Het aura van de club, de dynamiek van onze activiteiten en de kwaliteiten van RYCB-Race & rescue zorgden voor een nieuwe, interessante samenwerking.  Het wordt ook het moment om de nieuwe BoBat RIB’s en hun uitrusting en Suzuki motoren van dichtbij te zien. Het team begeleidt hier de volgende jaren wedstrijden en events mee maar gaat ook de ASA-opleidingen voor het stuurbrevet assisteren.  

En wat als je piraten ontmoet?

Eind oktober is er weer een clubavond. Erik Kiekens komt over de voorbereidingen om zijn schip over de Indische oceaan en via de Golf van Aden, Suezkanaal en Middellandse zee naar Griekenland te brengen. Kan hij bij piraterij hulp uit de lucht verwachten?

Maar laten we eerst van de zomer genieten. Gelukkig wat dichter bij elkaar. Velen van onze leden doen dit al. We gaan de RYCB clubwimpel vast in vele Europese havens zien wapperen. Voor hen die wat dichter bij huis blijven is het de moeite om RYCB- jachthaven Cadzand aan te lopen. Ga zeker langs in onze nieuwe bar “Steiger F”. Arno, onze havenmeester zal u daar enthousiast ontvangen.

Smaken- en geurenverwennerij

Vergeet ook niet om je te laten verwennen door Chef Cis en zijn team met de heerlijke gerechten bij RYCB-Restaurant Belgica in het clubhuis. Het is het moment om zijn vis-toppers te proeven. Zelden hoorde ik de jongste weken zoveel complimenten over de kwaliteit, de vriendelijkheid en gastvrijheid van Cis z’n team. Vlug daarheen.

Ik wens iedereen een wel verdiende vakantie en hoop jullie in grote getalen op 29 augustus voor de opvoering van Carmen op de club te mogen ontmoeten.

Groetjes,

Carl Winters

Voorzitter