G-zeilen

Iedereen moet kunnen zeilen

Wind.Water.Wij.

RYCB maakt zeilsport en zeilrecreatie toegankelijk, ook voor mensen met een fysieke-, verstandelijke-, psychische-, auditieve- of visuele beperking. In samenwerking met Sailability, houdt RYCB een maandelijkse G-zeildag op de RYCB-Galgenweel basis.  

Aan boord van een RS Venture met verzwaarde kiel of een Hansa 303, en met de hulp van een zeilbegeleider, kunnen G-zeilers genieten van een heerlijke zeiltocht. 

De prijs voor een zeildag bedraagt € 15,- per G-sporter. Wie opteert voor een jaarlidmaatschap, betaalt slechts € 80,- voor een zomer vol zeilplezier. 

Iederéén kan dus genieten van het zeilen. Maneuvreren op het water op louter windkracht is een verruimende ervaring. Er is ook het competitieve element. Dat vraagt een groter engagement, maar de Sailability-aanpak garandeert goed omkaderde en faire wedstrijden in binnen- en buitenland.  

Open G-zeildagen bij RYCB Galgenweel:
Iedere eerste zondag van de maand, zowel voor leden als voor niet-leden. 

Klik hier en boek de Open G Zeildagen

Thibeau Bastien en Mathias Van der Auwelaer, leden van de RYCB, werden winnaars in de Special Olympics World Summer Games in 2015 (Los Angeles) en 2019 in Abu Dhabi. 

Tweede keer GOUD voor titelverdedigers en RYCB-leden Thibeau Bastien en Mathias Van der Auwelaer op de Special Olympics World Games Abu Dhabi 2019 

Thibeau
 en Mathias maken deel uit van Unifiedsailing. Deze v.z.w. aangesloten bij  Special Olympics Belgium brengt jonge mensen met een verstandelijke beperking (de atleten) en zonder beperking (de Unified Partners) samen om in teams te zeilen. 

In zeilen komen de waarden van de Special Olympics volledig tot hun recht 
Sportmanship with Joy (vreugde), Unity (eendracht), Bravery (moed) en Perseverance (volharding).