G zeilen

RYCB wil de zeilsport voor iedereen toegankelijk maken, ook voor mensen met een fysieke, verstandelijke, psychische, auditieve of visuele beperking. Daarom organiseren we, in samenwerking met Sailability, een maandelijkse G-zeildag. 

Aan boord van een RS Venture met verzwaarde kiel of een Hansa 303, en met de hulp van een zeilbegeleider, kunnen G-zeilers genieten van een heerlijke zeiltocht op het Galgenweel. 

De prijs voor een zeildag bedraagt 15 euro per G-sporter. Zij die kiezen voor een jaarlidmaatschap, betalen slechts 80 euro voor een zomer vol zeilplezier. 

Iederéén kan dus genieten van het zeilen. Ook op topniveau. Kijk maar naar clubleden én wereldkampioenen Thibeau en Mathias. 

Tweede keer GOUD voor titelverdedigers en RYCB leden Thibeau Bastien en Mathias Van der Auwelaer op de Special Olympics World Games Abu Dhabi 2019??!!! 

Thibeau en Mathias maken deel uit van Unifiedsailing. Deze v.z.w. aangesloten bij Special Olympics Belgium brengt jonge mensen met een verstandelijke beperking (de atleten) en zonder beperking (de Unified Partners) samen om in teams te zeilen. 

In zeilen komen de waarden van de Special Olympics ten volle tot uiting: Sportmanship with Joy (vreugde), Unity (eendracht), Bravery (moed) en Perseverance (volharding).