G-zeilen

Iedereen moet kunnen zeilen

Wind.Water.Wij.

RYCB maakt zeilsport en zeilrecreatie toegankelijk, ook voor mensen met een fysieke-, verstandelijke-, psychische-, auditieve- of visuele beperking. In samenwerking met Sailability, houdt RYCB een maandelijkse G-zeildag op de RYCB-Galgenweel basis.  

Aan boord van een RS Venture met verzwaarde kiel of een Hansa 303, en met de hulp van een zeilbegeleider, kunnen G-zeilers genieten van een heerlijke zeiltocht. 

De prijs voor een zeildag bedraagt € 20,- per G-sporter. Wie opteert voor een jaarlidmaatschap, betaalt slechts € 97,- voor een zomer vol zeilplezier. 

Wedstrijdtraining.

Iederéén kan dus genieten van het zeilen. Manoeuvreren op het water op louter windkracht is een verruimende ervaring. Er is ook het competitieve element. Dat vraagt een groter engagement, maar de Sailability-aanpak garandeert goed omkaderde en faire wedstrijden in binnen- en buitenland.  Ontdek de mogelijkheden op de Sailability website.

Open G-zeildagen:

De open G-zeildag is toegankelijk voor mensen met een fysieke-, verstandelijke-, psychische-, auditieve- of visuele beperking die willen kennismaken met het zeilen. Dit jaar vindt de Open G-zeildag op het Galgenweel plaats op zondag 7 mei 2023 tussen 10u00 en 16u00

Ik schrijf me in voor de Open G Zeildag 2023

G-zeildagen bij RYCB Galgenweel:

Maandelijks organiseren we 2 G-zeildagen voor wie allen, of met een begeleider, wil genieten van een dagje op het water.
2 zondagen per maand van april tot oktober, zowel voor leden (gratis) als voor niet-leden (20,- € / zeildag). 

Voor 2023 zijn dat: 23 april –  21 mei – 4 juni  – 25 juni – 2 juli – 16 juli – 6 augustus – 20 augustus – 3 september – 17 september – 1 oktober

Ik schrijf me in voor 1 of meer G-zeildagen 2023

Thibeau Bastien en Mathias Van der Auwelaer, leden van RYCB en Unified Sailing, werden winnaars in de Special Olympics World Summer Games in 2015 (Los Angeles) en 2019 in Abu Dhabi. 

Samen met Jeremy Lenaerts en Danny Lenaerts , ook leden van RYCB, bereiden zij zich voor op de Special Olympics World Games 2023 die van 17 tot 25 juni plaatsvinden in Berlijn.

 

Tweede keer GOUD voor titelverdedigers en RYCB-leden Thibeau Bastien en Mathias Van der Auwelaer op de Special Olympics World Games Abu Dhabi 2019

Thibeau
 en Mathias maken deel uit van Unifiedsailing. Deze v.z.w. aangesloten bij  Special Olympics Belgium brengt jonge mensen met een verstandelijke beperking (de atleten) en zonder beperking (de Unified Partners) samen om in teams te zeilen. 

In zeilen komen de waarden van de Special Olympics volledig tot hun recht
Sportmanship with Joy (vreugde), Unity (eendracht), Bravery (moed) en Perseverance (volharding).