Talentmanagement van teams aan boord

Een volle dag met de focus op je team en haar werking

De voormiddag is gevuld met leermomenten, in de namiddag ga je het water op: zeilen.

Leermomenten

Diverse opties zijn gericht op  specifieke vaardigheden of onderwerpen die relevant zijn voor het team. Zoals creativiteit & innovatie, zelfreflectie, communicatie en/of (zelf) leiderschap.

Deze leermomenten kunnen praktische oefeningen, workshops of presentaties omvatten, afhankelijk van de behoeften van het team.

Het biedt een uitstekende gelegenheid voor teamleden om elkaar beter te leren kennen buiten de werkomgeving.


Toets de leermomenten in de microkosmos van een zeilboot   

Communicatie verbeteren: Zeilen vereist een goede communicatie tussen teamleden om efficiënt te manoeuvreren en de boot onder controle te houden. Door samen te werken tijdens het zeilen, verbeteren de teamleden hun communicatievaardigheden door in te spelen op de diverse taken aan boord.

Leiderschaps ontwikkelen: Tijdens het zeilen wisselen de teamleden in hun taken. Zoals het sturen van de boot, of het coördineren van manoeuvres en de interactie van de hele bemanning. Door de rollen te wisselen vergroot de verantwoordelijkheid en de betrokkenheid en worden leiderschapskwaliteiten binnen het team ontwikkeld.

Teamdynamiek versterken: Het ervaren van uitdagingen en successen tijdens het zeilen kan de teamdynamiek versterken. Door gezamenlijke doelen na te streven en obstakels te overwinnen, beleven teamleden een gevoel van trots en voldoening, wat de teamcohesie ten goede komt.

Ontsnappen aan de dagelijkse routine: Een dag zeilen biedt een welkome afwisseling van de gebruikelijke werksituaties. Het stelt teamleden in staat om even weg te stappen van hun dagelijkse taken en zich te concentreren op teamwork en plezier beleven en delen  in een buitengewone  omgeving.

Vertrouwen opbouwen: Zeilen vereist vertrouwen in zowel het materiaal als de teamleden. Om samen uitdagingen aan te gaan en de werking aan boord te optimaliseren is onderling vertrouwen van enorm belang. Samen de boot op koers houden en veilig weer aankomen verstrekt vertrouwen in zichzelf en in de collega’s.

Contact

Programma’s naar maat van het team.