A-Brevet stage

Het A-Brevet

A-Brevet

Heb je alle zeilmaneuvers in de vingers? Heb je je boot volkomen onder controle? Heb je je Evolutie 2 brevet? Komen je vriendjes jou om raad vragen? Dan is het tijd om aan lesgeven te denken. Met A-Brevet zet je de eerste stap naar een trainer- of monitor- statuut bij de zeilschool.

Bewijs van zeilcompetentie

Het A-brevet is het nationaal zeilbrevet voor tweepersoonsboten tot 20m² zeiloppervlak. Met dit brevet kan je dus in iedere Belgische zeilclub aantonen dat je volledig zelfstandig en veilig kan zeilen.

Informatiebrochure A-Brevet

Geef je kennis door

Daarnaast kan je met dit brevet ook starten als hulpmonitor om les te geven bij een erkende zeilschool. Het is de toelatingsvoorwaarde voor de Initiatorcursus Zwaardboten. 

Dit brevet bestaat uit een praktijk- én een theoretisch examen. Klik hier voor meer info A-Brevet.  

Als voorbereiding voor dit A-brevet organiseert de RYCB-Zeilschool ieder jaar een voorbereidende cursus.
Hierbij leer en oefen je alle praktijk die je nodig zult hebben voor het examen.

Praktijk

Het gaat hier dan over specifieke manoeuvres zoals man-over-boord of aanleggen met loos in de schoten. Ook de theorie en het schiemanswerk (knopen en splitsen) komt aan bod.

Handboek A-Brevet

Theorie

De theoretische kennis is voor het behalen van een A-Brevet héél belangrijk. Neem er je tijd voor om de cursus vooraf grondig door te nemen. Tijdens de voorbereidende cursus zoomen we dan in op de moeilijkste stukken.

Het “handboek A-Brevet” kan aan € 18,- je aankopen bij RYCB-Zeilschool. Je kunt het boek ook via e-mail reserveren bij Max, de RYCB-Zeilschoolverantwoordelijke.

Max: zeilschool@rycb.be

Voor wie?

Jongeren die hun Evolutie 2 meermansboten hebben afgerond
Jongeren vanaf 14 jaar (Het examen afleggen kan pas vanaf 15 jaar)

Volgende stappen