Galgenweel

Wind. Water. Wij.

Genieten van zon, water en een heerlijke bries kan ook aan de rand van Antwerpen.

Op wandel- en fietsafstand van het stadscentrum ligt een waterrijk paradijs. Hengelaars, joggers, speelvogels komen hier samen met een breed spectrum aan watersporters. Het grootste zeilmeer en de belangrijkste brakwater plas van Vlaanderen is al heel lang hét brandpunt voor sport, recreatie en ontspanning.  VEZEGA vzw reguleert alle organisaties op en aan het water. 

Op deze poel van talent kregen al duizenden aspirant-zeilers hun nieuwe sport en recreatie onder de knie. Sommigen maakten er zelfs een professionele carrière van. Deze thuishaven ligt aan de zuid-westkant van het Galgenweel schiereiland: RYCB-Galgenweel.

Nog een reden, dus, om lid te worden van de RYCB.
Lees HIER meer over lidmaatschap


Cadet training RYCB-Galgenweel

Zeilpassie

Het zeilcentrum voor jong en oud(er) – voor beginners tot kampioenen

Voor G-zeilers (*) is een aangepaste douche, sanitair en een tillift voorzien. Lees HIER meer over de G-zeilers faciliteiten bij RYCB.
(*) = voor RYCB leden


RYCB-Galgenweel basis

De RYCB-loods biedt bergplaats voor 125 midzwaardboten van RYCB-leden. Die kunnen vlotjes vanaf het dek of de helling in- of uit het water gaan. 

De loods is steeds toegankelijk voor ligplaatshouders d.m.v. een gepersonaliseerde toegangsbadge, verkrijgbaar aan € 10,- per stuk via het secretariaat.

Alle zeilers kunnen gebruik maken van de kleedkamers, de douches en het sanitair. (Beperkt door de Corona maatregelen.)

De Bar Tante Francine is niet alleen gastvrij en gemoedelijk, ze heeft ook een zonnedek. Kortom: the best nautical summervibes van ‘A’. Elke zeil- of opleidingsdag sluit je hier in gezellige schoonheid af. 

Cash betalingen. De bar accepteert geen cash meer.
Betalen kan zeker met de  Payconiq app.
Lees HIER meer over Payconiq