Wedstrijden

Het jaar rond organiseert of begeleidt het RYCB-Race & Rescue Team wedstrijden en recreatie-evenementen

Door je aan te melden op de RYCB-pagina van Manage2Sail ben je zeker dat je aan een van de vele events kan deelnemen.
Je vindt per event ook de nodige richtlijnen.

SCHELDEREGATTA

Al jarenlang trapt de Schelderegatta het zomerseizoen in gang en sprint een bende CR-jachten van Hansweert naar Antwerpen.

Het geheim van deze succesformule? We vroegen het aan een ancien: Dirk de Bock.

“De Schelde is wispelturig. Er gebeuren altijd onverwachte dingen. Je moet bovendien rekening houden met de beroepsvaart, de sleepboten, de zeeschepen, de binnenschepen… Dat is opletten geblazen.  Ook voor de zandbanken, trouwens. Daar wil je niet op vastzitten. En alle soorten weertypes kunnen voorkomen, wat de wedstrijd nog een pak uitdagender maakt.

Bovendien is de bestemming heerlijk. Het naar Antwerpen varen op zich is al plezant. Je denkt dan: “Straks zijn we op de club, pintje pakken na de wedstrijd met kameraden. En dan die rede, dat doet een Antwerpenaar toch altijd iets.”

 

SPROTCUP

Onze klassieker in de Snipe-klasse.

ANTWERP CITY CUP

Een internationale wedstrijd voor de bijzondere 2.4 Metre-klasse.

OBK SNIPE

Het Open Belgisch Kampioenschap van de Snipe-klasse op het Galgenweel.

KAMPIOEN DER KAMPIOENEN

Op basis van hun palmares nodigen de Royal Yacht Club van België en Snipe Class Belgium de kampioenen van het voorgaande jaar uit voor een ultieme wedstrijd: de Kampioen der Kampioenen.

Tijdens dit evenement worden een 20-tal competitieve Snipes met crew ter beschikking gesteld. De Snipes worden voor aanvang van de reeksen verloot en de eigenaar (of crew aangeduid door de eigenaar) bemant steeds met dezelfde Snipe terwijl de Kampioenen als skipper telkens van boot wisselen en zich kunnen meten tegen de andere Kampioenen, ook sturend in evenwaardige Snipes. De laatste reeks is de medal race die dubbel telt. De Kampioen der Kampioenen is de beste uit het totaal van de poules en de medal race.

OPTISPRING CUP

Elke lente strijkt de Optispring Cup neer op de Grevelingen, aan Port Zélande.

Dit evenement wordt georganiseerd in samenwerking met de Dinghy Optimist Class Belgium vzw.

ZEELAND REGATTA

Heerlijk gemoedelijke en breed toegankelijke wedstrijd in samenwerking met Watersportvereniging Arne.

Open voor 29er, 2.4mR, Cadet, Europe, Hobie Dragoon, Hobie 16, Nacra 15, Laser 4.7, Laser Radial, Laser Standard, OK-dinghy, Optimist, Optimist Green, RS Feva, RS 500, Splash Blue, Yngling, Contender & Q-cup.

Royal Spring Cup

De eerste wedstrijd op groot water van het seizoen. Deze multiclass race in Scharendijke wordt gespreid over één weekend en is ideaal om jezelf klaar te stomen voor uiteenlopende wedstrijdscenario’s later op het jaar.

BENELUX KAMPIOENSCHAP

We breken de zomervakantie in twee met een gezellige multiclass zeilwedstrijd die de vibes van de jaren 70 waarin ze ontstond nog steeds in zich draagt: camping + ontbijt + diner + borrels.

ZOMERZUCHTRACE

Een zucht naar de zomer met deze traditioneel frisse, nationale race op het Galgenweel voor Optimist, Cadet, Europe, Snipe, OK-Jol.