Lidkaart ’24: Douce France, de gentle giant

Ieder jaar siert een uitzonderlijk jacht de voorkant van uw RYCB-lidkaart. Dit jaar is de eer aan de grootste schoener getuigde catamaran ter wereld. Om deze vriendelijke reus in het echt te zien – of om ermee te varen – zul je echter eerst naar de Caraïben moeten. Dat klinkt als een gouden combinatie, toch? Maak kennis met superjacht DOUCE FRANCE..

Douce France Exmar

Grootste cat ter wereld onder RYCB-wimpel

De Douce France is een schoener getuigde catamaran van maar liefst 42,20 meter lang en 15,40 meter breed. Dit opmerkelijke jacht werd ontworpen door het befaamde duo Van Peteghem – Lauriot-Prévost, die bewust een relatief lichtgewicht cat ontwikkelden.

Het ontwerp werd daarom gebouwd in aluminium, bij de Franse Alumarine-werf. Het klassiek ogende interieur werd uitgevoerd in lichtgewicht panelen, waardoor de totale waterverplaatsing beperkt blijft tot 120 ton.

Bij matige wind wordt er tot 774 vierkante meter zeil gehesen aan de twee masten, inclusief de gennaker. Met dit indrukwekkende zeiloppervlak kan een topsnelheid van 18 knopen worden behaald.
Op motor bereikt Douce France een kruissnelheid tussen de 10 en 12 knopen. Hoe je ook vaart, deze catamaran biedt een ongekend stabiele ervaring op het water.

Het jacht vaart momenteel doorheen de meest afgelegen gebieden van de wereld. Het verkent de wereldzeeën en de parels  van de Indonesische en Polynesische eilanden.

Comfort in hoogste versnelling

Douce France Exmar

Het jacht biedt alle comfort aan gezelschappen tot twaalf gasten, met zes aparte hutten voorzien van eigen sanitair.

Een toegewijde bemanning van zeven personen zorgt ervoor dat het de gasten aan niets ontbreekt. Alle facetten van Douce France stralen ruimte, elegantie en comfort uit, de ideale combinatie voor een zorgeloos verblijf.

Privacy reikt hier echter verder dan kamerbreedte. In de centrale hut en op het dek is er volop gelegenheid om heerlijk te eten, bij te praten, tot rust te komen en gewoon volop te genieten.

In de stuurboordromp schuilt een volledig uitgeruste kombuis, waar de fantastische chef-kok alles naar wens bereidt. Overigens is de gehele bemanning subliem, volledig op elkaar ingespeeld en gefocust op discrete service.

Yachting lifestyle

Douce France Exmar

Iedere vaartocht is natuurlijk een uitnodiging om buiten te leven, zeker in de zonovergoten vaargebieden. Het achterste gedeelte van de bolle superstructuur is halfopen en bevat een uitnodigende buiten-eethoek.

Het open achterdek lonkt om te luieren; hier is dolce far niente de enige juiste keuze.

Tussen de rompen vind je het zwemplatform met ladder. Ga van boord om te duiken, snorkelen, vissen of een ritje te maken op een van de tenders, de open zeilbootjes, de zeekajaks, SUPs, surfboards of waterski’s. De Douce France is genereus voor haar gasten, die vervelen zich nooit.

Welkom aan boord

Douce France is het paradepaardje van EXMAR Yachting, de specialist in het technisch management van superjachten en lid van de RYCB. Ze voert dan ook trots de RYCB-wimpel in top.

Foto’s (c): Exmar Yachting

Douce France Exmar