Vrijwilligers

De RYCB-vrijwilligers doen het hart van de vereniging vlotter slaan.

We doen er alles aan dat vrijwilligers zich in onze club veilig, gewaardeerd en belangrijk voelen.

Lopende vacatures

Galgenweel

Bar: Evenementen en zeilschool, liefst een klein team van enthousiastelingen met gevoel voor gastvrijheid die dit samen kunnen organiseren.

Infrastructuur: Opvolgen van het onderhoud van het gebouw

Cadzand

Bar: de nieuwe bar naast het havenkantoortje een paar uur per dag (16-19u) openhouden tijdens weekends en zomervakantie

Race & Rescue

Medewerkers voor ondersteuning op het water tijdens wedstrijden en evenementen. Schelde, Belgische kust, Galgenweel, Nederland (Zeeland en in 2022 en Scheveningen in 2023.

Clubhuis en loodsen Schelde

Facility gebouw: mee opvolgen van het onderhoud van de gebouwen

Sponsorwerving en business contacten: Enthousiaste persoon (M/V) met netwerking talent die RYCB via sponsoren meer slagkracht kan geven voor de evenementen zoals Schelderegatta, Antwerp City Cup, … en business club leden aantrekken.

Clubavond organisatie Persoon (M/V) die voor de maandelijkse clubavonden onderwerpen en sprekers vastlegt en in overleg met de uitbating van het clubhuis dit organiseert.

Uiteraard staan deze personen er niet alleen voor maar kunnen zij rekenen op de ondersteuning van het secretariaat, bestuur en de verantwoordelijken van de verschillende onderdelen.

Paul Mallentjer coördineert het vrijwilligersteam. Hij analyseert de sollicitaties, begeleidt de kandidaten, kijkt erop toe dat iedereen op de juiste plaats, op het juiste moment terecht komt. Paul zorgt er ook voor dat de vrijwilligers van de juiste immuniteit genieten zoals het Vlaams Steunpunt voor Vrijwilligerswerk adviseert. Bij Paul kan je terecht voor suggesties, vragen maar ook (opbouwende) kritiek.

Ook niet-leden en bestuursleden kunnen aan de slag als vrijwilliger.