Restaurant Belgica

RYCB-restaurant Belgica Chef Cis

Vanaf 8 mei e.k. staat chef Cis Goetschalckx met zijn enthousiaste team van culinaire cracks klaar om u op veilige en gezonde manier te verwennen.

De RYCB-terrassen en de groene, open omgeving bieden -ondanks de beperkingen- toch enorme interessante mogelijkheden om van de vernieuwde kaart en lunchformules te genieten.

Welkom aan boord op

MIDDAGEN

  • Woensdag, donderdag, vrijdag & zaterdag = à la carte. Keuken open van 12u tot 14u30.
  • Zondag: Skyline diner: verwelkoming vanaf 12u, eerste gerecht om 13u.

AVONDEN

  • Woensdag, donderdag, vrijdag & zaterdag: Skyline diner. Verwelkoming tussen 18u en 19u, eerste gerecht om 19u.
  • Zondag: Skyline diner. Verwelkoming tussen 17u en 18u, eerste gerecht om 18u.

Reserveren is vanzelfsprekend noodzakelijk.  

Beschermd genieten

De grote tent met oprolbare wanden op het gras gaat bescherming bieden tegen regen en frisse wind. Voor de zeilers: de loefkant gaat dicht, de lijkant blijft open. Nog voor de zeilers: het is niet verkeerd om een fleece dekentje, een fleece sweater of een klassieke wollen rolkraagtrui mee te brengen. RYCB-kokarde, ankertje of bootnaam op de borst wordt aangemoedigd.

Hou het veilig en welkom aan boord in RYCB-restaurant Belgica!

RESTAURANT BELGICA MENU’S

SKYLINE DINNER
Coronaproof smullen voor jong en oud

SKYLINE DINNER

  • Verrassingsaperitief
  • Gemarineerde zalm met komkommer, radijs en yoghurtdressing
  • Bisque van grijze garnalen met toast en rouille
  • Côte à l’os op de grill à volonté met salades en bijgerechten
  • Papillot van warm fruit, vanille ijs en bosbessenlikeur

Dranken: huiswijnen en plat en bruisend water inclusief.

€ 69,90 per persoon.


Kinder Skyline Dinner

  • Tomatensoepje
  • Hamburger
  • Dessertje met ijs

€ 32,00 euro per kind, plat en bruisend water inbegrepen.


 

    À LA CARTE

VOORGERECHTEN  

Trio van garnalen: Bisque / Kroket / Salade:    € 19,00

Gravad Lax:   € 18,00

6 oesters Grevelingen nr. 2:   € 24,00

Carpaccio van gerookte rib-eye: € 18,00

Asperges op Vlaamse Wijze:    VG: € 21,00    HG: € 29,50

Artisanale garnaalkroketten (2 stuks):   € 17,50

Artisanale kaaskroktetten (2 stuks):    € 15,00

Duo kaas-garnaalkroket:   € 16,50

Bisque van kreeft met rouille & toast:    € 14,00

Dagsoep:    € 7,50


 

HOOFDGERECHTEN

Gebakken zeetong met frisse salade en frietjes:    € 37,00

Kabeljauw met primeurgroentjes, aardappelmousseline en wittewijnsaus:    € 32,00

Chateaubriand Wit-Blauw met frisse sla, verse friet.  Sauskeuzes: natuur-, peper-, of champignonsaus:    € 28,00

 * supplement warme groentjes aan € 5,00

Kalfslende met primeurgroentjes, gebakken krieltjes en natuurjus:    € 29,00

Risotto met seizoensgroentjes en Parmigiano Reggiano:    € 27,00

Garnaalkroketten (3 stuks) met frisse sla en frietjes:    € 24,50

Lasagna Bolognaise:    € 19,00

Vegetarische lasagna:    € 19,00


Oosterschelde kreeft

Vanaf 2 personen

Belle Vue aan € 18,00 per 100 gram


KINDERGERECHTEN

Tot 12 jaar

Kaaskroket met frietjes:    € 9,00

Lasagna:    € 10,50

Kipfilet met appelmoes en frietjes:    € 16,00


 

DESSERT

Dame Blanche: vers gedraaid vanille ijs, chocolade ijs, Chantilly en pure chocolade:    € 12,50

Coupe Aardbei: vers gedraaid vanille ijs met verse aardbeien: € 12,50

Chocolade moelleux met vanille ijs:   € 12,50    (+/- 12 min.) 

Sabayon:    € 16,00    (Vanaf 2 personen)