Met de zomer komt de levendigheid terug

Maandelijkse logboeknotities van Carl Winters, RYCB-Voorzitter

Leve de zomerse temperaturen! Het heeft even geduurd maar de zon is daar en heel wat onder ons zijn dan ook wakker geschoten en hebben terecht opnieuw hun boot opgezocht.

De zomer oogt ook mooi, heel wat plannen liggen op tafel en tochten worden alvast uitgestippeld. Graag kijk ik nog wat verder.

Sail Training: de nieuwe ervaring begint deze zomer al

Zoals geweten ontvangt Antwerpen de Tall Ships Race van 22 tem 25 juli 2022. Niet alleen is dit een droom om deze prachtige zeilschepen aan de Schelde kaaien te zien liggen. We staan met de club op de eerste rij om dit spektakel van nabij te volgen. We werken aan een gepast programma.

De locatie van het RYCB-Clubhuis is perfect om alles goed gade te slaan.  We kunnen ook onze jongeren de kans geven om een onvergetelijke ervaring op te doen aan boord van de deelnemende schepen. Ervaren bemanningen begeleiden en instrueren de trainees, jongeren tussen 15 en 25 jaar bij en in het leven aan boord van deze zeilschepen.  

Er worden vriendschappen gesloten met leeftijdsgenoten uit andere landen. Naast de zeilwedstrijd zijn de TSR opgericht om internationale relaties te bevorderen en wederzijds begrip en respect te stimuleren.
De twee etappes waar je dit jaar al mee kan in meevaren zijn Harlingen – Antwerpen tussen 16 juli en 24 juli 2022 en Antwerpen – Aalborg tussen 24 juli en 6 augustus 2022. 
Meer Tall Ships Races nieuws volgt vast en zeker.

Lees meer over de Tall Ships Races

Schelderegatta, startschot van een zeilzomer zonder grenzen

Ik kan ook aankondigen dat we besloten de voorbereidingen voor de Schelderegatta 2021 op te starten. We gaan ervan uit dat tegen 26 juni heel wat mogelijk zal zijn en verwachten dan ook tientallen schepen die deze klassieker tussen Hansweert ten Antwerpen zullen meevaren. De snelste boten worden voor de club verwacht rond 16 uur.

Nieuw en ter nagedachtenis aan Harry Van Den Bergh, de grondlegger van deze wedstrijd,  wordt er een speciale naar hem genoemde Trophy uitgereikt aan het best geklasseerde jongste team. Kijk maar even op www.schelderegatta.be

De nieuwe wagens voor het RYCB-R&R-team

De 26ste juni worden ook de nieuwe auto’s voor ons Race & Rescue team voorgesteld. Onze nieuwe sponsor, Auto Natie Groep, stelt gedurende 5 jaar een 4×4  AMAROK en een grote bestelauto CRAFTER met alubak ter beschikking. We maken van de aankomst van de Schelderegatta gebruik om deze auto’s voor te stellen en feestelijk in ontvangst te nemen.

Algemene Vergadering RYCB-VZW  

Onze Algemene Vergadering over 2020 vindt plaats op 9 juni, de dag dat de maatregelen versoepelt worden. Onze vaste leden zijn erop uitgenodigd en vanaf die dag is ook het restaurant binnen geopend. Weliswaar aan tafeltjes met maximum 4 personen. Graag zien we u daar.

Carl Winters,

RYCB-Voorzitter

Foto’s: Clubracer | Schelderegatta | F. Carabin | Autonatie | K. Rijmenants