Van Zeeland-om-de-hoek via Fastnet Rock naar de Spaanse furie

Maandelijkse logboeknotities van Carl Winters, RYCB-voorzitter

De zomer (?) is al zes weken ver en we zagen veel dynamisme. Vele RYCB-leden kozen het ruime sop,  weer of geen weer. Spanje, Frankrijk, Scandinavië, er wordt niet echt op een zeelmijl gekeken. Uiteraard bleven er velen wat dichter bij huis en doorkruisten die fantastische Zeeuwse wateren Dat lijkt wat minder stoer. Maar die oh-zoveel leuke havens en haventjes en goede restaurants willen we niet voorbij zeilen. Het is niet voor niets dat er zovele Belgen dit prachtige watersportgebied als hun tweede thuis beschouwen.

Drukke agenda RYCB-Race & Rescue team

Ons Race & Rescue team is, na verplichte bijna anderhalf jarige Coronaslaap, terug actief aan de Belgische kust en Nederland. Ze kijkt reikhalzend uit naar de levering van hun twee nieuwe RIBs waarmee ze in de volgende jaren de wedstrijden zullen ondersteunen. De belangrijkste evenementen waar op hen wordt gerekend zijn het Jeugd WK van World Sailing in 2022 en WK van World Sailing in 2023, telkens in Scheveningen. Een topevenement waarbij de organisatie de RYCB vroeg als ondersteuning. Als het zover is zullen we hier uiteraard over berichten.

Gente di Mare naar Fastnet

Wedstrijdzeilen sluit uiteraard naadloos aan op het vorige onderwerp en vormt al vele decennia een rode draad in de geschiedenis van de club. Dit jaar mogen we echt heel trots zijn dat we een RYCB-deelnemer hebben aan de prestigieuze Rolex Fastnet Race. Ons enthousiast lid Roel Ysewyn gaat met vier zg. short crew op de “Gente Di Mare” richting legendarische rots. Met de moderne communicatiemiddelen kunnen we hun race/reis ook op smartphone of laptop volgen. Lees meer.

Charmant Zeeland

In Wolphaartsdijk, waar we vele nieuwe leden mochten verwelkomen, kijken we ook al uit naar 4-5 september voor onze clubtocht. Blokkeer deze data alvast in uw agenda. Verdere informatie volgt. Uiteraard zijn clubleden met ligplaatsen in de andere Zeeuwse havens (of verder) ook zeer welkom!

Cadzand, waar ik met de New Wave voor een paar zomerweken lig, maakt zijn gastvrije reputatie helemaal waar. De fantastische locatie met tal van mogelijkheden en niet in het minst ons “Steiger F” café, maakt dat zeilers elkaar treffen met leuke babbels en sterke verhalen. Naarmate de avond vordert, stijgt de spanning.

Vernieuwing RYCB-Galgenweel dichterbij

Het Galgenweel-team, dat deze zomer een paar honderd zeilschool cursisten ziet passeren , bewonder ik voor hun niet aflatend enthousiasme. Dit heeft ermee voor gezorgd dat tegen volgende zomer onze Galgenweel infrastructuur, sanitair, kleedkamers, douches, bar en keuken volledig zal zijn vernieuwd. Een renovatie die vooral gericht is om in een modern kader te kunnen recreëren en lesgeven. Niet alleen voor de individuele zeiler maar ook voor bedrijven die een originele incentive willen organiseren op het Galgenweel.

Carmen

heloïse Mas - Klassiek aan de Schelde

Tot slot breng ik nog eens graag het Klassiek aan de Schelde-concert in beeld dat op 29 augustus doorgaat op onze terreinen aan de Schelde, info en kaarten exclusief voor clubleden kunnen besteld worden via de volgende link. (Lees meer en boek hier)

Met sportieve groeten,

Carl Winters
RYCB-Voorzitter

Foto’s: Patricia De Brandt, Jan Verschaeren, Twirre Bogaerts, Klassiek aan de Schelde