Soms lijkt het nieuwe sterk op het vertrouwde

Zomerzekerheden?

Ik heb het gevoel dat in mei de zomer al begon. Twee maanden vroeger dan normaal. Wat is normaal? Het lijkt wel dat alles in vraag wordt gesteld. De zomer die vroeg begint, maar ook de economie die met energietarieven, grondstoffen en werknemers worstelt en de prijzen in de supermarkten die ook niet meer zijn wat ze vorige maand nog waren.

Toch zijn er nog zekerheden, dat ondervond ik gauw.

De RYCB-zeilschool begon zoals gepland op met heel veel kinderen. Bart De Wever en Annick De Ridder kondigden in ons nieuwe Galgenweel Sailcenter de 2022 Tall Ships Races aan.  Ze zeilden een rondje op het Galgenweel waarbij Annick absoluut wilde winnen. Ook de Tall Ships kwamen naar Antwerpen en velen kwamen bootjes, pardon: schepen, kijken. De RYCB speelde een niet onbelangrijke rol met o.m. de deelname van de Op Stok en natuurlijk ons RYCB-Race& Rescue team.

Ook mocht ik vaststellen dat in de Zeeuwse Delta het ook behoorlijk druk is in de havens. Er wordt volop gevaren, de bemanningen minglen weer als vanouds.

 

Galgenweel, tijd voor nieuwe tradities

Opening RYCB-Sailcenter De Grand Opening van onze nieuwe Sailcenter infrastructuur was ook een schot in de roos. Meer dan 130 nieuwe en oude bekenden op het Galgenweel. Het werd een echt feest, prima gedragen door vrijwilligers.

Ik was heel blij dat Carlo Nuyens, 93 ondertussen, het lint wou doorknippen. Hij was ook erg blij erbij te zijn, net zoals zijn zonen en familie. Carlo vertrouwde me nog toe dat de 20 jaar dat Francine en hij de zeilschool runden, de beste jaren waren en onuitwisbare herinneringen opleverden.

Ook voor de vele oudgedienden was het een erg leuk weerzien. Iedereen was vol over de fantastische tijd dat ze hadden op de zeilschool.

J-24 revival

J/24 revival op de Schelde

Sinds RYCB Bestuurder Sebastian Steinbarth het fantastische idee had op woensdagavond kleine wedstrijden op de Schelde voor de club te organiseren, beweegt er heel wat.

Er ontstond een ware J/24 opleving. In de volgende editie komen er zeker, maar wellicht wel 6 aan de start. We houden jullie langs deze RYCB-media zeker op de hoogte.

 

Fou Rire

RYCB-wereldzeilers in beeld

Verderop in deze website staat het verhaal van Hugo en Katelijne met hun Fou Rire (Grand Soleil 43) waarmee ze via Madeira naar de Azoren en terug naar Spanje zeilen. Een fantastisch verhaal. Proficiat!

Tussen haakjes: we weten dat vele leden ook grote en kleine zeil- of bootreizen maakten of hebben gemaakt. Ook jullie verhalen zijn het waard om door te geven aan de andere leden via onze website, nieuwsbrief en de socials. Sterker nog: we helpen om jullie verhaalvorm te geven. Contacteer communicatie@rycb.be voor advies en verdere uitwerking.

 

Nessun Dorma: Klassiek aan de Schelde

Wegens groot succes komt Klassiek aan de Schelde terug naar RYCB-Schelde. Bovendien wordt zondag 28 augustus dé RYCB-avond. Opnieuw kunnen jullie samen zitten in gereserveerde vakken, vlak bij het podium.

Dat wordt genieten van de mooiste aria’s uit de indrukwekkendste, klassieke opera’s, gebracht door topartiesten. Meer weten over de RYCB Avond van Nessun Dorma? KLIK HIER

 

Versterking RYCB-secretariaat

Medio juli mochten we Sophie Delogne verwelkomen ter versterking van het secretariaat. Zij leidt voortaan dagelijks alle administratie in goede banen. Niet alleen heeft ze een opmerkelijke ervaring als organisatiemedewerker, rond haar interesse in het zeilen kan je moeilijk langs.

Sophie Delogne Lees HIER meer over Sophie Delogne.

Deze versterking zal zeker bijdragen tot een verbetering van onze dienstverlening. Ik wens Sophie alvast heel veel succes met haar job op de club.

Tot slot wens ik iedereen die nog op vakantie moet vertrekken een fantastische tijd en we zien elkaar graag terug in het najaar op een van de clubevents.

Carl Winters
RYCB-Voorzitter