Carl Winters – de genen van de RYCB

RYCB-Clubavond 22 mei

Alles samen was Carl Winters zeventien jaar voorzitter van de Royal Yacht Club van België.
Van jongs af aan gebeten door de zeilmicrobe, met sterk competitietalent en niet verstoken van inzicht, initiatief en een hele reeks aan managementstalanten maakt hij zich meer dan simpelweg verdienstelijk als jeugdcommissaris, bestuurder, secretaris-generaal, drijvende kracht achter de zeilschool, achter wedstrijden en veel, veel meer.

Leven in de watersport

De Isabellazaal van het clubhuis zat lekker vol met mensen die de oud-voorzitter niet alleen kennen maar ook om een grote variatie aan redenen waarderen.

In een kort interview liet Carl in de kaarten kijken van de wedstijdzeiler, de bestuurder maar ook de diplomaat die de club naar de moderne tijden navigeerde.

Diplomaat, navigator, to the point

Getuigenissen van o.m. Dirk Rens, mr. Dirk De Bock, Patrick Wackens en Patrick Van den Bulck voegden telkens een aspect toe. Carl Winters zette zich veel meer dan in zijn voorzittersjaren in voor de club, voor de leden, voor de werking en de administratie. Maar ook voor de jachthavens en de infrastructuur, steeds met een enorme gedrevenheid, visie en groeiende deskundigheid.

Beeld in fragmenten

Luc De Graef bracht die vele facetten heel gepast samen in één beeld. Het portret van Carl Winters is samengesteld uit honderden beelden uit zijn zeil-, familiaal-, clubleven en de inprits die zijn familie-, vrienden en collega’s nalieten. Het RYCB-gen bestaat dus weldegelijk.

Als afsluiter, met een letterlijke ‘bloemekee’ voor Evelyne, Carls’ echtgenote en een magazine met vijf en twintig artikels over Carl, zijn aanpak en zijn realisaties plus tientallen onuitgegeven maar zo spekende foto’s.

Bekijk hier de foto’s van de clubavond

Download hier het Winters Magazine