Over lentepoets, nieuwe bemanning, toervaren op “Het Scheldt” en applausmomenten

Weerkundige- en astronomische lente en de zeilerswinterslaap

Op 1 maart begon de weerkundige lente.  Het is zeer werelds dat de astronomische lente dit jaar pas op 20 maart om 22.24 uur begint. Het weerbericht geeft op zich ook niet de juiste zekerheid van dit scharniermoment. Soms denk ik wel eens dat wij, de bootjesmensen, iets meekregen van de genen van dieren die de winter doorslapen. Lente betekent dat ik meer drukte zie en slijp-, schuur- en stofzuiger-geluiden op onze terreinen hoor. (Lees hier meer over de V Sure klustips)

Maarten, de hoofdhavenmeester van Jachthaven Antwerpen Linkeroever, bevestigt dat afspraken om de jachten terug in hun natuurlijke habitat te leggen op gang beginnen komen. Straks, als de echte lentetemperatuur en het licht er zijn, schiet iedereen in actie. Er zijn dan toch nog zekerheden.

Nieuwe coördinator RYCB en Jachthavens Antwerpen

Philippe Saen

We stellen heel graag Philippe Saen aan jullie voor. We hebben de criteria gedetailleerd geformuleerd en opgevolgd en zijn er dus ervan overtuigd de juiste coördinator gevonden te hebben.

Het zal niet evident zijn om straks in de voetsporen te treden van Patrick Van den Bulck, de man die de afgelopen decennia de club en jachthavens Antwerpen vorm heeft gegeven. Patrick blijft tot einde juni de jachthavens Linkeroever en Willemdok besturen. Nadien blijft hij aan boord als raadgever en gaat hij zich meer concentreren op het onvolprezen RYCB-archief.

Met het aantreden van Philippe gaat David Driebeek zijn ervaring als operationeel verantwoordelijke. ten volle kunnen ontplooien op het Galgenweel, op de bergingsterreinen en in Wolphaartsdijk. Dit zal zeker de dienstverlening naar de leden ten goede komen.

Het bestuur en ik wensen Philippe alvast heel veel succes met zijn nieuwe baan. Hij heeft goede ideeën en plannen waar club en jachthavens zeker hun vruchten van zullen plukken.
Lees hier meer over Philippe Saen

Feestje of incentive op het Galgenweel?

Precies een jaar geleden was de infrastructuur op het Galgenweel in volle metamorfose. Na de realisatie medio 2022 was iedereen laaiend enthousiast over de locatie, de faciliteiten, het uitzicht en het veelzijdige potentieel, van lesomgeving tot party- en meetingroom.

Meteen kwamen er vragen of de locatie kon worden gehuurd feestjes of bedrijfsincentives.
Het antwoord luidt ja: zowel voor particulieren, voor bedrijven en voor scholen.


Wil je ook gebruik maken van het RYCB-Sailcenter? KLIK HIER  

Schelderegatta en Scheldetour – 17 juni

“Het Scheldt” is en blijft een boeiende stroom om op te varen.

Ondanks de drukke beroepsscheepvaart vormen stroming en getij, wind- en golfslag en de meanderende vaarwateren en fietspaden het voorspel voor het kippenvelmoment bij aankomst op de waterdrempel van de stad, haar unieke skyline.

En ook de jachthaven Antwerpen en het RYCB Clubgebouw, natuurlijk.

De zomerklassieker Schelderegatta staat op zaterdag 17 juni gepland voor jachten in de Cruiser Rating Class (CR – ook double handed).

Nieuw is de Scheldetour die hetzelfde door Race-& Rescue begeleide parcours volgt, maar dan zonder de competitiekarakteristieken.
Om de drempel meer te verlagen worden alle kandidaat deelnemers uitgenodigd voor twee Schelderegatta / Scheldetour infoavonden

INFO AVOND Toervaren op de Schelde: woensdag 19 april om 19u30
INFO AVOND Wedstrijdzeilen op de Schelde: woensdag 24 mei 19u30

Algemene Leden Vergadering

Zaterdag 25 maart vanaf 15u30 – RYCB Clubhuis Schelde

Vaste leden zullen een statutaire uitnodiging met agenda en volmachtformulier rechtstreeks ontvangen.
Grosso modo worden de verslagen van bestuurders, commissarissen en de penningmeester gepresenteerd.
Enkele bestuurders zijn kandidaat voor herverkiezing, er moet een nieuwe bestuurder verkozen worden.

’s Avonds volgt het diner met aperitief vanaf 18 uur.

KLIK HIER voor het volledige programma van de avond en reserveer best meteen.

Carl Winters

Voorzitter