Glanzend het vaarseizoen in met V-Sure

Marc De Moor - V-Sure

V-Sure ontwikkelt vele van haar producten specifiek voor de pleziervaart en de yachting. Polijsten, (her)schilderen, gel coat herstellen tot structurele reparaties, allemaal stappen die een optimaal resultaat krijgen. Voorwaarde is dat de temperatuur boven 10 graden Celsius blijft en de luchtvochtigheid zo laag mogelijk.
Met die betere omstandigheden in het vooruitzicht is het nu tijd om je boot aan te pakken.

Target: tevreden van je werk

Vijf voor twaalf. Zo voelt het nu de dagen echt lengen en de temperaturen beloven te stijgen. Het moment veroorzaakt de zogenaamde ‘te-water-gaan-jeuk’: niet lang meer en de jachten gaan weer naar hun ligplaats in de jachthaven. Maar eerst de sprint naar onberispelijkheid: alle schippers(sen) willen dat hun boot er weer fabelachtig zal uitzien. V-Sure staat op de eerste rij om die transformatie niet alleen mogelijk te maken, maar ook nog met een resultaat waar iedereen trots op is.

Marc De Moor, de zaakvoerder van V-Sure / Vosschemie Benelux is niet meer te stoppen als hij wordt gevraagd naar de aanpak om tot dat bevredigend resultaat te komen.

“Het komt erop neer dat je als doe-het-zelver goed weet waar je naartoe wil.” Zegt hij. “V-Sure kan een hele rist aan producten leveren die situaties zoals verkrijting van romp en dek, scheuren, barsten tot gaten in de gel coat of de structuur eronder, maar ook osmose of roest op de kiel kan aanpakken.”

Vele informatiekanalen

“Doorgaans is er geen enkele situatie dezelfde. Vandaar dat we alle registers opentrekken om advies naar maat te geven. Iedereen kan ons bellen of mailen, er komt altijd snel antwoord.
Kijk ook rond op onze KENNISBANK op de website met de webshop. Er staat talloze handige instructiefilmpjes klaar, en we zorgen ervoor dat de chatfunctie steeds performanter wordt.
Op het nul niveau van het RYCB-Clubhuis staat onze V Sure infosokkel, iedereen kan op de tablet al onze informatie raadplegen en zelfs bestellen.
Er wordt gewerkt aan een bulklevering. We onderzoeken of meerdere bestellingen in het clubhuis of bij de jachthavenmeester kan geleverd worden. Daarnaast organiseren we demodagen maar ook interactieve webinars.” legt Marc De Moor uit.

Resultaatgericht herstellen met V-Sure

Maandagavond 27 maart is er een nieuw V-Sure webinar over optimaal herstellen.

Stof en dissolventenmasker

Goede voorbereiding voor betere resultaten: de checklist

 • Temperatuur van omgeving, producten en ondergrond* controleren (*infrarood thermometer)
 • Luchtvochtigheid en dauwpunt controleren
 • Beschermen tegen regen en rechtstreeks zonlicht
 • Indien extra verwarming: best zonder gas (butaan/propaan) i.v.m. stijging luchtvochtigheid
 • Persoonlijke bescherming
  • Koolstofmasker (zowel voor stof als chemicaliën/ dissolventen)Handschoenen (aanpassen aan gebruik van dissolventen)Veiligheidsbril (met ventilatie om over gewone bril te gebruiken)
  • Overall
 • Te behandelen ondergrond
 • Eerst ontstoffen / ontvetten
 • Vervolgens schuren (of nat slissen)
 • Opnieuw ontstoffen / ontvetten
 • Start afwerking
V-Sure gamma

Persoonlijke bescherming / verdunners /  ontvetters / microvezeldoeken / mengbekers en mengmateriaal / waterproof schuur (slis)-papier korrel  80 tot 2000 enz.

Polijsten

Processen

Polijsten en waxen

Glans en kleurdiepte teruggeven aan romp, opbouw, kuip en dek. Van geschilderd oppervlak (ook op staal en houtvernis) en/of kunststof ondergrond.

Polijsten: weghalen van microscopisch laagje, dus ook verwijderen van vul en lichte krassen.

Waxen: afwerking na polijsten of na grondige schoonmaak (reiniger) inclusief aanbrengen van UV-beschermfilter 

V-Sure gamma

Polijstpasta’s / Waxen / aangepaste polijstpads / mengbekers en mengmateriaal / spuitmateriaal

(Her)Schilderen

 • Systeemopbouw met primer (light primer, anticorrosie primer, basis voor één en twee componenten lakken en antifoulings)
 • Plamuren
 • Aflakken
V-Sure gamma

Primers / Lakken en vernissen /  epoxy en polyester plamuren / mengbekers en mengmateriaal /

Fijne gelcoat herstelling

 • Polieren en slijpen, gelcoat afwerken in de kleur van de ondergrond, polijsten en hoogglans waxen
V-Sure gamma

Primers / Lakken en vernissen /  epoxy en polyester plamuren / mengbekers en mengmateriaal / gel coat(s) en kleurpigmenten

V Sure lamineren

Ruwe(re) kunststof herstelling

 • Polyester en epoxyharsen en glasvezels en/of micro ballons
 • Structurele opbouw met vezelmatten
V-Sure gamma

Primers / harders – vertragers /  glas en hoogwaardige kunststofvezels / epoxy en polyester plamuren / mengbekers en mengmateriaal / vulstoffen / PU Schuim /
Onderhoudsets + kleur renovator + repairsets

Lees meer op de website van V-Sure

Bestel nu
RYCB-leden genieten van een speciale ledenkorting door deze code in te voeren: ‘PROMORYCB2023’

V-Sure