Zomerzucht: de competitietoon is met de eerste zeilwedstrijd van 22 gezet

TRADITIONEEL SCHIET DE ZOMERZUCHT WEDSTRIJD OP HET GALGENWEEL HET WEDSTRIJDSEIZOEN VAN DE EENHEIDSKLASSEN

Zomerzucht 202297 boten op het Galgenweel, 4 klassen, 5 reeksen en top of the bill: uitstekend zeilweer. 12 – 14 knopen uit het zuiden, later uit het zuidwesten. De verzuchting dat de zomer of het zeilwedstrijdseizoen mag beginnen werd in één klap waargemaakt.

De oplossing om de variatie aan boten redelijk ongehinderd te laten varen vond wedstrijdleider Pierre Philippe Gillard in het trapeziumvormige parcours over het hele watervlak. Dat is, volgens kenners, nauwelijks van een rechthoek te onderscheiden. Zo volgde de ene start na de andere en kwamen de stilletjes aangekondigde 5 reeksen er toch. Dat is ondermeer te danken aan het RYCB-Race & Rescue Team dat bewees vlot samen te werken, de vreemde wind situaties over het Weel te beheersen en er nog een toffe sfeer in te houden ook.

Niet alle zeilers waren opgezet met deze formule, want de protestbehandeling, inclusief invloed op de rangschikking in de top drie bij de Optimisten, sleepte lang aan. Heel lang.
Wat niets zegt over de wedstrijd-strijd zelf. Vic Rossel overtuigde sterk met 4/5/1/3/2. Acht punten voorsprong op Dajo Van Coillie, da’s niet niks.

Zomerzucht 2022 CadetVijf reeksen, geen aftrek

Bij de Snipe wrijven ze al in de handen. Niet van de kou, wel uit verlekkerdheid. Want. Het Belgische Kampioenen duo Peeters – Janssens was (alweer) ongenaakbaar. Maar de revanche ligt al voor de boeg: de Antwerp Sustainability Cup op 12 en 13 maart.

Bij de Cadet was het tot in de laatste reeks spannend haasje over tussen de duo’s Schoonooghe-Vandaele (Vortex) en Bastens-Winand (Northern Exposure). Dit laatste RYCB-duo schoot één punt te kort voor dat hoogste schavotje. Maar bleef wel één punt beter dan die andere kanshebbers Brands-Cammaer die finaal derde werden.

In de Europe zou Ward Maes het die andere favoriet Matis Doyen het erg lastig had kunnen maken, had maes alle vijf de reeksen kunnen varen. Maar met als win je geen wedstrijden, dus ging de bijna ongenaakbare winst naar Doyen.

Het wedstrijdseizoen is begonnen. En nog geen klein beetje.

Zomerzucht 2022 EuropeZomerzucht 2022 resultaten

Cadet – 16 boten: 1: Loïc Schoonooghe (BZYC) – Emiel Van Daele (RYCB) – (7 RYCB deelnemers)

Snipe – 13 boten: 1: Jan Peeters (VVW Galgenweel)- Nathalie Janssens (HZC) – (4 RYCB deelnemers)

Optimist – 53 boten: 1: Vic Rossel (VVW In/Out) – (4 RYCB deelnemers)

Europe – 15 boten: 1 Matis Doyen (BRYC)

Volledige resultaten KLIK HIER

Meer foto’s van de Zomerzucht op de Facebookpagina van RYCB-Galgenweel

 

Zomerzucht 2022 winnaars