Wedstrijdzeilen voor iedereen: ONZK 2021

Het Indumar Open Noordzee Kampioenschap 2021 verlaagt de instapdrempels en verhoogt het zeilplezier

Het Indumar Open Noordzee Kampioenschap bestaat uit een reeks wedstrijden voor prototypes- en in serie gebouwde kajuitjachten en voor de populaire kielbootklassen. Meer nog dan de voorgaande jaren organiseren de clubs een mix van serious fun en competitie. Zowel de IRC-, CR- ratings -ook voor double handed bemanningen-, de Half Ton-klasse en de SB20- en J/80 zijn welkom.
Kalender en programma’s zijn interessanter dan ooit voor zeilers/zeilsters van alle niveaus.

Open Noordzee Kampioenschap - ONZK

Kampioen word je niet per toeval

De wedstrijden worden gevaren vanuit, naar en rond Nieuwpoort, Oostende, Zeebrugge, Breskens en Antwerpen, met één internationale prik naar/van Ramsgate of eventueel Duinkerke.

Nieuw voor 2021 is dat de Schelderegatta in aanmerking komt voor het ONZK klassement, de enige race uitsluitend voor CR gemeten jachten.

Het Ostend Weekend geldt dan ook als piekmoment voor alle klassen met een aangepast raceprogramma en geldt als Open Belgisch Kampioenschap voor de IRC klasse.

Open Noordzee Kampioenschap 2021: opwinding op het water, ontspanning in de havens

USP’s van het ONZK

  • Lage inschrijfkosten
  • Sterke voor- en na-racing events
  • Aangepaste banen voor iedere klasse: een mix van upwind / downwind, inshores en offshores
  • Advies en ondersteuning voor alle niveaus van zeilers
  • Algemene rangschikking: door deel te nemen aan minimaal 5 wedstrijden kom je in de algemene rangschikking. Voor deze algemene rangschikking komen de beste resultaten van 7 wedstrijden in aanmerking.
J/80

Wat is wat: klassen en meetformules

Open Noordzee Kampioenschap

Waarom je het ONZK ook voor jou is

Het ONZK prikkelt dus M/V zeilers van alle niveaus en leeftijden. Zoals het een criterium past zijn niet de prestaties in één wedstrijd belangrijk, maar geeft het algemeen klassement de doorslag. Heel wat zeilers zien het ONZK als de uitgelezen opstap naar internationale wedstrijden zoals de Fastnet of de Transquadra.

Buiten het competitie-aspect voegt het ONZK heel wat toe aan de sailing spirit van ieder bemanningslid of team: organisatie– en ploeggeest, drijfveren om zichzelf te overtreffen en het maximum uit de boot te halen, interessante en ontspannende momenten samen met de andere zeilers, kortom: serious fun. Doorgaans is de sfeer bij de voor- en na-racing ronduit onovertroffen.

Daarnaast blijven deze wedstrijden een opstap naar een intensere zeilbeleving, leuke teamgeest en gezelligheid en internationale wedstrijden. 2021 is het jaar van de Fastnetrace, de combinatie met het ONZK is een onmiskenbare trigger voor top-racingprestaties.

Klik hier voor de Indumar ONKZ kalender 2021

Klik hier voor de General Sailing Instructions van het ONZK 2021 (PDF)

Meer weten over het ONZK?

Contact: Luc Geirnaert

Tel: +32 (0)9 243 12 85 | E-mail: info@onzk.be | Web: www.onzk.be | Facebook: www.facebook.com/OpenNoordZeeKampioenschapNew

Het Covid19-risico is voor de eerst volgende maanden zeker niet voorbij. Maar niets houd je tegen om de data al te reserveren. En te plannen.

Indien wedstrijden worden geannuleerd, laat de organisatie dat tijdig weten. Daarbij worden de richtlijnen van de overheid gevolgd. Eventueel vooraf betaalde deelnamegelden worden teruggestort.

Foto’s: PDJ/Ship to Shore & Batur

Open Noordzee Kampioenschap