Waar zijn al die stuurlui aan wal?

Uit het logboek van Carl Winters, RYCB-voorzitter.

Antwerp Wednesday ChallengeDe beste stuurlui aan wal!

Op woensdag 1 juni was ik samen met vele clubleden getuige van de eerste wedstrijd van onze Antwerp Woensdagavond Challenge gevaren voor de terrassen van te Clubhuis. De omstandigheden voor de drie manches ‘up and down’ tussen twee RYCB boeien: vrolijke zeilers, enthousiaste R&R mensen, zon en een goed briesje.
Het is geleden van de tijd dat we de Belgica Cup tegen de Noren wonnen en enkele Provant Cups -de dag na de Antwerp race dat er nog eens erg fanatiek voor de club werd geracet. Een zeer heugelijk moment omdat de Schelde er zich prima tot leent en -belangrijk!- omdat enthousiaste leden hun schouders eronder hebben gezet. Proficiat.

De after sail was ook top met meer dan 50 eters die zich de Vol au Vent goed lieten smaken. Proficiat aan alle leden die zich hiervoor hebben ingezet.
De tweede wedstrijd wordt gevaren op 29 juni, de dag van ons tuinfeest met nog veel meer toeschouwers en evenveel commentaren van kenners op de kant die de spreuk “de beste stuurlui staan aan wal” eens te meer zullen bevestigen. Ik kijk er naar uit!

KattendijksluisKomt het nog goed? Ja! (Vervolgverhaal)

Ik heb in de vorige nieuwsbrieven de problemen met de Kattendijksluis aangekaart. In het kort: de kapotte sluisdeurscharnieren legden de jachthavensluis naar het Stadshavengebied lam. Gevolg: de jachten in Jachthaven Antwerpen Willemdok konden niet weg. En de passanten bleven weg. Er werd een noodoplossing uitgewerkt via de Van Cauwelaertsluis.
Men laat nu weten dat de Kattendijksluis vanaf 23 juni opnieuw operationeel zou zijn. Le op de voorwaardelijkheid.

We hopen dat de periode van geregelde stremmingen nu voorbij is.  De stadshaven en de jachthaven Willemdok heeft er alle voordeel bij om vlotte doorvaart naar en van de Schelde te onderhouden. Als het terug goed komt mogen we het ook melden.

Koning Filip RYCBKoning Filip neemt vlootschouw af vanuit RYCB Clubhuis

Koning Filip nam 18 mei j.l. samen met een reeks hoogwaardigheidsbekleders van de regering en de staf van de Belgische en Nederlandse Marine componenten de jubileum vlootschouw af. De Marine bestaat immers 75 jaar.
Koning Filip tekende bij zijn bezoek het RYCB-gulden boek, waar ook de handtekening van zijn vader, Koning Albert II in staat.

Nadien genoot hij samen met 200 genodigden van een zeer uitgebreid buffet, klaargemaakt door Keith Choi en zijn The Jibe-team.
Keith ontving nadien felicitaties van de Admiraal voor de uitstekende kwaliteit en service.

Proost!

Noteer alvast in jullie agenda 6 juli 18 uur Receptie vernieuwde infrastructuur RYCB Galgenweel. De werkzaamheden zijn bijna achter de rug en het ziet er top uit. De vernieuwde lokalen zijn stijlvol, comfortabel en efficiënt en voorzien voor onthaal, lesgeven, vergaderen maar ook het comfort van de zeilers en cursisten.

Deze make over is een onbetwistbare vooruitgang voor onze Galgenweel leden en voor onze vele zeilschoolcursisten. Op 6 juli willen dit we samen met jullie vieren.

The JibeCulinair eten op een toplocatie?

Het RYCB-clubrestaurant is zondermeer op kruisnelheid. De keuken is top, de verhouding prijs/kwaliteit zit goed en de ontvangst en bediening is heel hartelijk.

Best reserveren. Kijk ook even op clubsite voor de kaart en reservaties.  https://www.rycb.be/restaurant-the-jibe/

Deel jouw leuke verhalen

Zonder over het weer te willen emmeren: liggen jullie jachten terug op hun zomerligplaats? Zijn er plannen voor vaarvakanties of wedstrijden? Zullen verre havens bezocht worden?

Verhalen van leden

Of weet je de tofste terrassen met de bete bitterballen in een of andere meerplaats? We zijn altijd nieuwsgierig naar ervaringen, reisverhalen tot anekdoten, met foto’s of filmpjes.

Want andere leden vinden jouw berichtjes zeker zo interessant.

Laat ons gerust weten wat jullie plannen zijn. Wellicht zit er een leuk verhaal in voor een van onze volgende nieuwsbrieven.

Geniet van de zomerse temperaturen, tot binnenkort op het water!

Carl Winters
Voorzitter