De RYCB ‘Ploeg van Elke’ wint zilver in de Veerse Meer Bokaal

HOEWEL VOOR ‘DE PLOEG VAN ELKE’ DE PLOEGGEEST IN DE JAARLIJKSE VEERSE MEER BOKAAL PRIMEERT, WINT ZE TOCH MAAR LEKKER DE ZILVEREN BEKER.

Eén en twintig Poly Valken streden op 3 oktober j.l. in de jaarlijkse vriendschappelijke interclubregatta: de Veerse Meer Bokaal. Drie van deze polyesteren lesboten werden bemand door RYCB teams: de Royal 1, de Ploeg van Elke en de Royal Power. Omwille van organisatorische redenen kon de RYCB-ploeg De Badeendjes ook nog deelnemen, weliswaar onder de burgee van de Sailcollege.

Boten wisselen per twee reeksen

Heel weinig wind, een druilerige en permanente regen, ja, zelfs het Zeeuwse weer heeft zo haar grillen. Alle teams zeilden in een round robin systeem 4 reeksen. De ‘ploeg van Elke’ finishte finaal op de tweede plaats. De zeilscholen van het Veerse Meer stellen hun lesboten ter beschikking, ambitieuze zeilers keken uit naar de boten in de beste staat. Het is maar een verklaring voor de wisselende reeksresultaten.

Grote prijs van de teamgeest

Stuurman David Driebeek: “Ons individuele wedstrijdresultaat werd sterk beïnvloed door een gunstige loting in de polyvalken waarmee we hebben mogen varen. Finaal bereikten we dit door het fijne team dat voor het plezier en de samenhang deelneemt. Onze vaste derde man Rik was om familiale reden afgehaakt maar havenmeester Maarten was onmiddellijk OK om hem te vervangen als grootzeiltrimmer.”

En wat vindt Elke? “Een groot zeiler ben ik niet maar ik deed het voordek: trekken en sleuren aan de fok en de boot in balans houden.”
Wat telt, zegt het trio in koor, is dat we ons secretariaat- en jachthaven-teamverband versterken.

Uitslag Veerse meer Bokaal

1: Team Veldman (Stephan Veldman WV Arne) | 2: De Ploeg van Elke (David Driebeek – RYCB)  | 3: Waterdanser (Teun van Es – JC Veere)

5: Royal Power (Christophe Dierckx –  RYCB | 10: De Badeendjes (Thibo Brijssinck – RYCB/ Sailcollege) 13 Royal One (Wilfried Strijbol – RYCB)

Wisselbeker

Het totaal van 63 punten die de drie RYCB bemanningen samenzeilden brachten de RYCB op de tweede stek in het clubklassement van de Veerse Meer Bokaal.  

1: VW Arne  | 2: RYCB  |  3: jachtclub Veere.

Lees HIER meer over de Veerse meer Bokaal