Vechtersbaasjes en -bazinnetjes in de U4 Medemblik

U4 Cadet - Laurens MorelOp 30 april en 1 mei was het de eerste United 4 van het jaar. RYCB was daar mooi vertegenwoordigd in drie klassen: de Optimist, de ILCA 4 en 6 en eveneens bij de Cadet.

Zaterdag mooi windje met af en toe het zonnetje dat er doorkwam. Medemblik is gekend voor zijn draaierige wind en soms vreemde golfslag maar onze zeilers vochten voor hun plaatsjes. Hard.

Zondag was het eerst uitstel en de zeilers konden pas twee uur later het water op. Gelukkig kwam er toch wat wind. Deze keer was het meer in het voordeel van de iets lichtere zeilers.

In Optimist…

.. .is het onze landgenoot Vic Rossel die met drie punten winst op de Deen Bjørg Futtrup Havemann op het hoogste trapje mag staan. Het RYCB-Lid Léon Corbiau finisht 83ste op 127 deelnemers.

U4 - Cadet- Laurens Morel

In de Cadet…

…die andere jeugdklasse pakt ons RYCB-Lid  Aurélie Boven de achtste plaats op 11 boten. Briek Bonen en Lucas Meynen worden 10de.

In de ILCA 4…

…is het Belgische talent onbetwistbaar: zeven Belgen in de top tien.

Onze landgenoot Lasse-Finn Sergeys haalde goud in de ILCA 4. RYCB-lid Cederic Dhondt werd knap vierde. Platon Effraimidis –ook RYCB- finishte 36ste.

U4 - ILCA - Laurens Morel

In de de ILCA 6…

De topin deze categorie wordt, anders dan drie weken geleden in Oostende op zee, gedomineerd door de Nederlandse zeilers. RYCB-  en WWSV Talent team lid Brecht Zwaenepoel finisht ex aequo met zijn Oostendse collega Anders Bultync. Anders finishte ind e eerste reeks één, zodat Brecht één plekje onder hem in de Algemene rangschikking landt: 8ste.

Isabelle Dompas (RYCB) finisht 27ste en 7de meisje, Luca Dandois (RYCB) behaalt de 37ste stek op 57 deelnemers.

Het is ook in Medemblik zeer duidelijk dat onze jonge zeiltalenten hard werken. Dat loont, te zien aan de niet mis te verstane resultaten.

U4: de volledige resultaten

Tekst: Bernard Dandois & PDJ / Foto’s: U4 by Laurens Morel