Upgrade in zicht voor Jachthaven RYCB Wolphaartsdijk

SCHEIDING TUSSEN VEERVERKEER EN RYCB TERREIN BIJ JACHTHAVEN WOLPHAARTSDIJK

De jachthaven aan het Veerse Meer is een van de kroonjuwelen van de Royal Yacht Club. Want ze is voor vele leden de thuishaven aan een zeer gewaardeerd watersport- en waterrecreatiegebied. Zeeland als een tweede thuis.  

Aanpak fase 1: veerdam

Het overleg over de aanpassingen van deze jachthaven met de gemeente Goes gaat stapje voor stapje de goede kant uit.

De renovatie zal in verschillende stappen verlopen. Om te beginnen wordt aanstaande winter de Veerdam in zijn geheel gerenoveerd. Er komt een afscheiding op de Veerdam tussen het publieke pad en de RYCB zone. Het pad geeft vervolgens permanente doorgang aan de passagiers van het fiets- en voetgangersveer naar Kortgene. De pendelaars hoeven zo ook niet meer over het RYCB terrein.

De parking met 36 plaatsen is volledig afgescheiden en exclusief voor RYCB leden. De gasten van MeLiefste vinden achter het restaurant parkeerplaats.  

Gepland is dat de werkzaamheden medio januari ’22 opstarten en op 2 april ’22 zijn afgerond. Hierdoor is parkeren op de Veerdam tijdens de werkzaamheden niet mogelijk. Parkeermogelijkheid is er wel aan de kant van Den Baas en Z’n Madam. De toegang tot de steigers blijft mogelijk via de trap tegenover MeLiefste.

Fase 2: de haven

De opwaardering van de haven wordt een volgende fase. Van zodra de nodige vergunningen afgeleverd zijn, kunnen deze werkzaamheden in de winter 2022/2023 starten.

Mail met vragen en opmerkingen naar voorzitter@rycb.be of herman.vanleugehaege@lme-nv.be

Volg RYCB Wolphaartsdijk nieuws op de Facebook groep