TALL SHIPS RACES 22 – jouw ultieme avontuur op T/S Op Stok of de T/S Rupel

Het aftellen voor de Tall Ships Races 22 gaat naar hogere versnelling.
Maar je kan er nog steeds bijzijn.

Ben je tussen 15 en 25 jaar? Trekt het leven op zee je aan? Of ben je op zoek naar een heel andere beleving? Avontuur? Teamgeest? Afwisselend leven? Een dagelijkse challenge, misschien?
Dan is meevaren met de Op Stok (RYCB) of de Rupel in de Tall Ships Races 2022 iets voor jou.

Tall Ships Races 2022

Tall Ships Races parcours 2022

 • Denemarken: Esbjerg naar Harlingen (7-14/7).
 • Nederland: Harlingen naar Antwerpen (17-21/7)
 • België: Antwerpen naar Aalborg (Denemarken) (25/7-7/8)

Dat betekent dus: * Een gevuld animatie en cultuurprogramma in iedere haven. * Intensief zeilen van de ene haven naar de andere. * Alle dagen een heel andere ervaring. * De zeilboot dag en nacht over zee sturen. * Vele nieuwe vrienden leren kennen vanuit alle windrichtingen van de wereld. * Feestjes bouwen maar ook verantwoordelijkheid opnemen.

Er zijn nog enkele plaatsen vacant voor het traject Esbjerg-Harlingen en Antwerpen-Aalborg

Sail Training InternationalDe trainee beleving

 1. Meer zelfvertrouwen: Vlot communiceren en deel worden van een sterk team.
 2. Uitdagingen overwinnen: Stap uit je comfortzone – het leven aan boord en met anderen uit alle culturen verzet jouw grenzen.
 3. Nieuwe skills: Verrassend genoeg is het leren zeilen niet het belangrijkste. Het is de onderdompeling in een heel uniek milieu dat je begrip aanscherpt.
 4. Duurzaamheid en de zeewereld: Je ontmoet dolfijnen, walvissen, vliegende vissen en allerlei zeevogels in hun habitat. Op zee is het weer de baas.
 5. Ontmoet jezelf: Opstaan want het weer verandert. Harder trekken: zeilen moeten anders. Omgaan met wervelende situaties neem je je hele leven mee.
 6. Niet een maar meerdere teams: Wat is het verschil tussend e notorieteit van de schipper en de autoriteit van de kok? Omgaan met variabele belangenniveaus is van grote waarde in je verdere werkleven.  Sail Training International
 7. Varen met je hersenen: Goed omgaan met de situaties op zee en met de anderen, wat een ervaring.
 8. Sail training zonder grenzen: Er zijn talloze events waar je men jouw leeftijdgenoten samenkomt en samenwerkt. Zo maak je vrienden van over de hele wereld.
 9. Ervaring gebruiken: Wat is de impact als je je Tall Ships ervaring op je CV zet?

Trainee in een handomdraai

Schrijf je nu in om aan boord van deze Belgische jachten mee te varen en aan de diverse evenementen in de stophavens deel te nemen. Mail naar: pvdh@we-sail.com     

 Website: www.we-sail.com

Hallberg Rassey 43Op Stok: schipper Paul Van den Heuvel

Zeezeilervaring van meer dan 30 000 zeemijlen,  brevet Jachtman, deelname aan twee Tall Ships Races.
Lid van RYCB.

Bijgestaan door twee ervaren wedstrijdzeilers

Op Stok³: zeiljacht Hallberg Rassy 46;  15 m lang, 4.35 m breed,  2.5 m diep. Gewicht 20 ton, zeil oppervlak 100m²,  motor 110 pk.
6 slaapplaatsen in 3 kajuiten.
Twee sanitaire eenheden.

Veiligheid: VHF/DSC, Iridium telecommunicatie,  GPS,AIS, Radar, Epirb, Sart, zwemvesten, reddingsvlot voor 6 personen, lifelines, bijboot.

Tarief:  40,- per dag