RYCB steelt de show van het Antwerps Districts-sportgala

District Antwerpen zet sportlaureaten en verdienstelijke sporters in de bloemetjes in een druk bijgewoond gala in het Zuiderpershuis. 49 individuele sporters en 37 teamprestaties werden vernoemd, uitblinkers in, zoals in de algemene pers beschreven, niet alledaagse sporten.

RYCB was vertegenwoordigd door Wim Peleman, Sven Onghena, Pierre Philippe Gillard, Tomi Neuman (R&R), Bernard De Keyser Secretaris en Luc De Graef, voorzitter.  

Gala

Met net geen 200 000 bewoners in dit centrale district, spreekt het voor zich dat sport een belangrijke factor is. Met deze gala geeft de sportraad de werking van haar aangesloten vereniging een extra boost. Sportlui die op nationaal of internationaal vlak een podiumplaats behalen, krijgen niet alleen een oorkonde.

Sportjournalist Sven Van den Abeele interviewt hen als extra duwtje om meer bekendheid te krijgen in die wervelende sportwereld.

Ook hier lag de nadruk op het vrijwilligerswerk. Sport en sporters kunnen niet zonder en dat wordt in de reguliere media wel eens over het hoofd gezien.
RYCB viel twee keer op.

Manu Hens, onofficiële zeiler van het jaar  

‘Het palmares van Emanuel ‘Manu’ Hens voorlezen is onbegonnen werk. Lees maar op het scherm wat die man allemaal presteerde in het voorbije jaar.” Zei presentator Sven.  

Toeval of niet: Manu kon zelf zijn prijs deze avond niet ophalen, want hij had de grootschoot tussen de tanden van zijn “Moods of Belgium” – BEL 8379 in de Miami Star Winter Series.
Bernard De Keyser, de RYCB Secretaris, nam in de plaats van Manu de oorkonde en de handdoek in ontvangst.  

Beter vragen waar RYCB R&R vorig jaar niet was

Het RYCB-Race & Rescueteam kon met een tot aan de rand gevuld programma en een rist aan realisaties onmogelijk ongenoemd blijven.

Wim Peleman, Sven Onghena en Pierre-Philippe Gillard kregen de gelegenheid om de werking van het team toe te lichten, zelfs met een lichte tremolo in de stem. Tim Mannaerts, de vierde man in de R&R-kerngroep, kon er niet bijzijn.

Meteen bleek ook dat dit team er mee voor zorgt dat heel wat zeilevents ver buiten de (districts-) grenzen goed georganiseerd en veilig verlopen. Ook daarin blijkt dit team uniek te zijn, want doorgaans werkend e verdienstelijke vrijwilligers bij andere clubs zich te bekommeren over eigen infrastructuur of events binnen huis.

Zowel voor als na het gala zorgden drankjes en hapjes voor de ideale stimulans om te netwerken met andere sportclubs van het district.  

Foto’s: LDG / Video: BDK