Samenwerking ouders vormt basis voor nieuwe jeugdzeilprogramma’s

Jongste RYCB Galgenweelzeilers op bezoek bij RYCB-Wolphaartsdijk

RYCB Galgenweel op bezoek in WolphaartsdijkTijdens één van de midweeks op het Galgenweel hadden enkele jonge en wat oudere zeilers zich stiekem uitgenodigd om eens langs te gaan bij RYCB-Wolphaartsdijk.

Meerdere ouders willen op de vraag naar meer zeilerervaringen van hun kroost immers graag ingaan. De actie kwam spontaan op gang. Waarom eens niet naar het Veerse Meer gaan zeilen? Groter water, beschut en met talloze veilige zones, de natuurlijke omgeving plus een knappe startbasis: RYCB Wolphaartsdijk jachthaven. Ook daar popelt men om de fakkel door te gaven door nieuwe mogelijkheden voor bijvoorbeeld Optimistzeilers te creëren.

Aan de nieuwe Tante Francine werden verse afspraken gemaakt. Trailers werden onderling uitgeleend om de ILCA’s en de Optimisten daar te krijgen.

Dagje zeilen en coachen

CoachtingRond tien uur arriveerde het groepje. Ze werden zeer duidelijk verwacht. Via de “self-made” slipway en het veelbesproken “tapijt” werden de boten vakkundig in het water gelaten. Vervolgens konden onze rakkers onder begeleiding van een volgbootje en één van de jachten 2 leuke wedstrijdjes varen. Ook de papa’s keken mee vanuit hun Laser op het water. ’s Middags werden ze aan boord ontvangen om te lunchen. Anderen genoten ook van het zonnetje op de picknickbanken.

In de namiddag hebben ze nog anderhalf uur wat rondgezeild en gek gedaan op het water. Als kers op de taart sloten ze af met een gezellig samenzijn onder de RYCB-aanwezigen. Er was immers nog wat over van de voorgaande receptie…

Kortom, een zalige dag, zeker voor herhaling vatbaar. Door samen te werken krijgen de zeiljuniors vast en zeker meer belevings- en ervaringskansen.

Meer weten over extra zeiltraining voor de jongste RYCB-zeilertjes? Mail naar: communicatie@rycb.be 

Ben van Tichelen, ILCA- zeiler en papa van Mats.

Juniorzeilers