Prettige kennismaking – vrijwilligers doen de RYCB draaien

RYCB Vrijwilligers-Race & Rescue

De goede werking van de club hangt af van mensen. Dit is niet nieuw. We hebben met Elke en David twee heel trouwe werkers op het secretariaat. Max doet zijn uiterste best om de zeilschool succesvol te maken, ook in dit vreemde jaar. In de jachthavens hebben we met Arno en Ricardo toegewijde havenmeesters.

Begin dit jaar trokken we Pit De Jonge aan om onze communicatie in goede banen te leiden. Daarvan zagen we al heel snel het resultaat.

Werk mee aan de RYCB vitaliteit

RYCB vrijwilliger patrimoniumpoets

Naast deze enthousiastelingen zetten ook nog velen zich volledig belangloos inzetten voor de club en met veel overtuiging. Bijna 30 vrijwilligers hebben zich gemeld voor het RYCB-race & rescueteam, hun handen jeuken om er in te vliegen.

Maar we lopen daarnaast tegen onze grenzen aan. De uitdrukking “Vele handen maken licht werk” is ook op de RYCB van toepassing.

“RYCB-Vrijwilligers Vacatures” richt zich op mensen die zich in hun vrije tijd een beetje, een beetje meer, veel en of héél veel willen inzetten voor de clubwerking.

Paul Mallentjer coördineert het centraal RYCB-vrijwilligerspunt. Hij begeleidt de mensen en zorgt voor een correcte omkadering zodat er geen energie verloren gaat. En niemand voor onprettige verrassingen komt te staan. We passen de adviezen van het Vlaams Steunpunt voor Vrijwilligerswerk toe, die garanties inhouden voor zowel de vrijwilliger als de organisatie.

Vacatures RYCB-vrijwilligers

RYCB Vrijwilligers G-Zeilen

Het RYCB-Vrijwilligersteam zoekt dus mensen – jong, ouder en/of man/vrouw- die bijvoorbeeld de bar Tante Francine op het Galgenweel gaan laten draaien. Of iemand die mee het facility management van ons clubhuis in goede banen wil leiden.

De RYCB afdelingen Galgenweel, Clubhuis/terreinen, Sponsorwerving, jachthaven Wolphaartsdijk, jachthaven Cadzand, het Race & Rescueteam, het Team G-zeilen en de RYCB patrimoniumcollectie kunnen extra handen en frisse geesten gebruiken. We zorgen voor duidelijke taakomschrijving en afgebakende data en uren, zodat er nog veel tijd over is om van de prestaties te genieten.

Speciale RYCB-Vrijwilligers bonussen

RYCB vrijwilligers
  • Ik geniet van de afwisseling die mij mentaal en fysiek fit houdt
  • Ik leer bij en kan iets voor anderen betekenen
  • Ik maak mezelf nuttig door kennis en vaardigheden in te zetten.
  • Ik ben nauwer betrokken en hoor graag bij deze organisatie