Roshan Uppal kiest G-zeilen als Magis Sociaal Project

Het Onze Lieve Vrouwecollege Plus stimuleert haar leerlingen uit het vijfde jaar om zich voor een Magis sociaal project te engageren. 

Uit een 40-tal voorstellen worden de projecten gekozen die beantwoorden aan de de Ignatiaanse opvoedingsgeest van het college. Roshan Uppal, de zoon van RYCB-bestuurder Ann de Wilde en kleinzoon van Ron (aka: Opa Cadet), actieve medewerker bij het G-Zeilen als de RYCB-Zeilschool, heeft zeilen in de genen. Zijn voorstel werd einde vorig schooljaar erkend. De RYCB engageerde zich voor een langdurige samenwerking, wat enthousiast door de schoolverantwoordelijken werd ontvangen. Op 17 september gaat het project echt van start.

Betrokkenheid opbouwen

De leerlingen zetten zich voor hun Magis Sociaal Project dertig uren in, gespreid over meerdere maanden. Zij krijgen uitgebreid informatie over hun project, en worden in contact gebracht met hun begeleider en coördinator. Op geregelde tijdstippen wordt het verloop van het project gezamenlijk geëvalueerd.

Sociaal project G-Zeilen

G-Zeilen – durf te helpen

Roshan, die al lang het G-zeilen van Sailability bij RYCB begeleidt, zag in dit programma een geknipte opdracht. Bedoeling is dat hij en enkele van zijn jaargenoten de G-zeilers effectief gaat assisteren. Dat betekent een effectieve inzet aan de wal maar ook op het water bij de G-Zeildagen en de Sailability Cup van 8 oktober.

De directie van het OLV-College maakt van de projectstart een plechtig moment, samen met alle betrokkenen. Voor Roshans’ G-Zeilproject gebeurt dat op zondag 17 september bij RYCB-Galgenweel.

Meer over de Magis Sociale Projecten

Meer over G-Zeilen bij RYCB