RYCB zeilers weten van wanten in de United 4

DE UNITED 4 (U4) IS EEN WEDSTRIJDCOMBINATIE VOOR DE JEUGD EENHEIDSKLASSEN. De Optimist, de ILCA 4, 6 en 7, de Cadet, de Splash Blue, de 24er, 49er en 49erFX, de RS Feva, de Nacra 15. Behalve in de Nacra multihull, waar een sterk RBSC team zich van haar sterkste kant liet zien, zitten de Belgen doorgaans in Optimist, Cadet en ILCA. Go Sailing stuurde een sterke Opti / ILCA delegatie naar het IJsselmeer en ook de Cadetklasse was erbij.  


Door de Coronasituatie zijn de eerste twee van de in totaal vier wedstrijden niet gevaren. Op 4 en 5 september 21 ging de race in Workum wel door, en vorig weekend ook die in Medemblik.

De Go Sailing zeilers varen vooral windward/leeward parcours

Start op het IJsselmeer begint al met een uitstel voor onbepaalde duur. Na een dik uur te hebben gewacht kunnen de Lasers het water op. De Optimisten krijgen nog een uur uitstel erbij. De Optimisten kunnen zaterdag helaas maar 1 manche varen. De Lasers en andere boten kunnen 3 manches varen. Weliswaar in zeer moeilijke omstandigheden. De meesten van onze Lasers doen het die dag niet slecht.

Zondag 26 ziet het er iets beter uit. Toch aan land. Op het water is de wind heel veranderlijk. De Optimisten persen er in totaal een 2 manches uit. De Lasers ILCA 6 kunnen er 4 doen. ILCA 4 kunnen er 3 varen.

Optimisten

Cedric DHONDT (RYCB)  35ste in dit weekend en 39ste over all, Léon CORBIAU (RYCB) 87ste en 53 over all op 133 deelnemers.

Cadet

De RYCB zeilsters Aurélie BOVEN en Laura JANSSENS worden 9de. Joppe PATTYN (RYCB) finisht met zijn maatje August van DAELE (VVW In/outside) 10de, Lore STROOBANDT met Jules PATTYN 11de en verder zien we ook nog ons RYCB lid Lucas MEYNEN bij Briek BOONE (RBSC) aan boord op de 13de plaats.

Over All wint het duo Loïc SCHOONOOGHE / Willemijn CAMMAER (BZY/RBSC) en behalen Helena SCHOONOOGHE en Emiel van DAELE (BZY/RYCB) de tweede plaats. Aurélie BOVEN en Laura JANSSENS (RYCB) finishen 9de op een vloot van 19 boten.

ILCA / Laser

Zo finishen onze zeilers in de ILCA 6: Tibo 23ste, Luca 41st , (RYCB), Yanic 43ste, Yuya 50ste .

ILCA 4: Brecht Zwaenepoel (RYCB) scoort een 4de plek over all. Mocht hij in race 5 geen Black Flag aan zijn helmstok hebben hangen, heeft hij opnieuw laten zien welk potentieel hij heeft met een grote regelmaat in de top tien. Brecht finisht 7de in de over all rangschikking van de U4 waar 70 boten voor zijn ingeschreven.

Kobe Stroobandt (RYCB)  51ste . Voor Kobe was het zijn eerste grote wedstrijd. Hij heeft dat top gedaan. Hoe verder in de wedstrijd, hoe beter het ging.

Wat staat er nog op het zeilprogramma?

Volgende week gaan de Lasers / ILCa’s  van de Go Sailing groep naar het OBK Inland op de Plate Taille.

Volgend jaar staan er terug 4 U4 wedstrijdweekends op het programma in april, mei en september afwisselend in Workum en in Medemblik.

United 4 Sailing

Go Sailing team

Tekst: Bernard Dandois / PDJ Foto’s: Laurens Morel (U4) en B. Dandois