RYCB-Next level team: Laser / ILCA training

Wind. Water. Wij.

RYCB ondersteunt alle Laser / ILCA zeilers

De Laser, nu officieel de International Laser Class Association (ICLA), behoort met 215 000 boten in 140 landen tot de grootste van de wereld. Jaarlijks komen er 4000 boten bij. In 1996 kreeg de boot en klasse een Olympische status.

Laser / ICLA op het Galgenweel waar alle zeilleven begint

Met wekelijkse zondag trainingen spelen RYCB-Galgenweel en RYCB-Zeilschool in op de groeiende interesse in eenheidsklassezeilen. Zowel de 4.7 juniorversie, de Radial voor dames en de Standaard zijn welkom.


Het is immers een populaire, veelzijdige boot voor onbegrensde fun in de zeilrecreatie- of in competitieformats van topniveau. 
We begeleiden je ook in de richting van hogere competitieniveaus en aansluiting bij de Belgische Laser/ICLA groep.
Jouw next level, dus.

Iedereen welkom

De RYCB-Laser zeiltrainingen staan open voor alle leeftijden, voor alle genders en voor alle Laser / ILCA klassen. Dit is ook een amicale elleboogstoot voor de eigenaars van alle Lasers die al veel te lang in de RYCB loods liggen. Vereist ervaringsniveau: Basis (minimaal) Evolutie 1 (aanbevolen)

Focus op wedstrijdtraining: onder begeleiding van een ervaren wedstrijdcoach train je de verschillende facetten van het Laser zeilen. Van boat handling en snelheid maken en houden tot tactiek en strategie. Alle prestatiefactoren komen aan bod.

Deze training ondersteunt de ambitie van alle zeilers om met een redelijke slaagkans te kunnen deelnemen aan club- , klasse- en nationale kampioenschappen.

Praktische info Laser / ILCA RYCB-next level team

  • Data: 13 nov 2021 – overige data 2022 binnenkort online
  • Dagprogramma: aankomst 12u30: omkleden + boot klaarzetten.
    vanaf 13u start de training met een briefing, zeilen tot 16u met daarna debriefing en aftuigen, einde training voorzien om 17 u. gevolgd door napraten met een drankje voor wie wil.
  • Inschrijven per sessie via Ikwatersport.be

Kosten:

  • € 15,- RYCB-lid met eigen boot
  • € 25,- niet-RYCB-lid met eigen boot
  • € 35,- RYCB-lid met een RYCB clubboot boot (er zijn er 5 ter beschikking)
  • per dagstage

Meer weten? RYCB-zeilschoolverantwoordelijke 0471 194 253 of zeilschool@rycb.be