Red Max: anker op en koers op Afrika

Let’s move!

Bas en Monique zijn dik drie jaar onderweg in een avontuurlijke rond de wereld reis met de Red Max.  

Bas en Monique - Red Max

Meer dan de halve wereld zijn ze rondgezeild. Dat zijn ongeveer 35.000 zeemijlen vanaf de Portugal, de Algarve, via Patagonië, Zuid Amerika, en Whangarei, Nieuw-Zeeland, naar Linkawi in Maleisië.
De reis is nog lang niet over, de wereld is een bol. De Red Max is ship shape, de bemanning geestdriftig.

Uit de Red Max nieuwsbrief

“Dat we hier nu heelhuids liggen zonder al teveel brokken aan de boot, is een groot geluk!”

“De verzameling ongelooflijke herinneringen in ons hart is de schat, die we voortaan met ons mee mogen dragen.”

Red Max in Patagonië

“Overal, zoals in Brazilië, Uruguay, Argentinië, Chili en op al die verschillende eilanden in de Pacific hebben we avonturen beleefd, die wij onmogelijk van tevoren hadden kunnen bedenken.”

“Onze grote liefde, Red Max, heeft ons onvermoeibaar naar al die bijzondere plekken gezeild.”

Na maanden in quarantaine op hun boot in Maleisië kunnen ze het door corona geteisterde land verlaten. “Maar wij mogen niet klagen, alhoewel we het afgelopen jaar alleen maar aan een boei en ons anker hebben gehangen, waren we wel heel veilig, ook aan de wal op dit mooie tropisch eiland Langkawi en in gezelschap van leuke vrienden.”

“We zijn intussen heel intensief met onze Red Max bezig geweest en ze ligt er dan nu ook bij om door een ringetje te halen met veel grote en kleine verbeteringen, met een nieuw voorzeil en zelfs een prachtige, zelfgebouwde kunststof tender.”

Red Max is topconditie

“We zijn er dus klaar voor, de langste oversteek van onze wereldomzeiling! 3 000 zeemijlen non-stop tot aan de overkant van de noord Indische Oceaan, naar de Afrikaanse exotische archipel van de Seychellen!”

Bas en Monique gaan proberen niet te snel te zeilen en er drie weken over te doen. Dit is precies de quarantainetijd voordat ze aan wal mogen. Die brengen ze liever op zee door. Je zou voor minder.

Next stop: Kaapstad

Red Max double handed

Bas en Monique: “Op de Seychellen willen we enige maanden gaan genieten (hopelijk met familie en vrienden) voordat we doorzeilen richting Zuid-Afrika, met name Kaapstad. Misschien mogen we tegen die tijd nog landen in Madagaskar, helaas is dit land tot nu op slot. Waarschijnlijk doorzeilen dus, 2 000 mijl tot Richards Bay in Zuid-Afrika.”

Zuid-Afrika, het schitterende land, waar Bas eigenlijk heel de wereldreis al verlangend over spreekt en naar uitkijkt: de natuur, de sfeer, de mensen. En uiteindelijk is het ook zo, dat zodra we Kaap de Goede Hoop hebben gerond en landen in de Royal Cape Town Yachtclub, voor Bas samen met zijn Red Max na 6 jaar en 141 000 rond-zwalkende-zeemijlen de circumnavigatie een feit is!

Zeil mee met de Red Max

Rode wijn en biefstuk friet in de club zal de beloning zijn, hen twee samen en een niet te beschrijven voldaan gevoel.

Maar first things first…. Seychelles here they come!

Volg Bas en Monique op de Red Max  blog

Opstappers zijn welkom op de Red Max – klik hier voor info