Midweek Challenge 2023 – RYCB-zeilers hebben er alles bij te winnen

Midweek Challenge

Hoe zou het toch komen dat van zodra de ene zeiler de ander in zicht krijgt, iedereen onmiddellijk in actie schiet om elkaars bootsnelheid te testen?  Wil nu toch niet dat de Midweek Challenge (MC) van het Galgenweel een mooie reeks van 20 hardzeilevents behelst voor zowel die hards als aspirant racers? Sparren in een eenvoudige formule, op een uitstekend vaarwater als het Galgenweel en in het zicht van fans en followers is de beste stimulans om je zeiltalenten te ontwikkelen.

De RYCB geeft dit jaar haar bemanningen en bevrouwingen die zoveel mogelijk MC-manches meevaren een duwtje in de rug.

Meer dan meedoen: mee lol maken is belangrijk

De eerste van de twintig Midweek Challenges start op woensdag 3 mei en loopt dan over de zomervakantieperiode iedere woensdag door tot 13 september 2023. Op woensdag 20 september volgt dan de prijsuitreiking.

Midweek Challenges

Iedere manche verloopt zonder veel gedoe: ter plaatse inschrijven voor € 2,- (twee!) en ervoor zorgen dat je op tijd voor de startlijn ligt. Om 19u30 gaan de vlaggen omlaag en hoor je de betekenisvolle ‘toet’. Start.

Afhankelijk van de windsnelheid volgen dan een of twee rondjes langsheen de boeien van het Galgenweel. Bovendien is de after sail minstens even leuk, zoniet leuker dan het zeilen zelf.

De BBQ gloeit, de bar is open. Iedereen braadt zijn meegebrachte vlees/veggie/vis. Borden, glazen, bestek komen uit de rekken van de bar. Muziek en ambiance op 11.

Geen reden om niet te starten

Midweek Challenge

Alle eenheidsklassen kunnen deelnemen, naast de voor het Weel populaire Optimist, Europe, ILCA 4, 6 of 7, Cadet, OK, Snipe, ontvangt de MC ook graag de Fireball, de FJ, de Vaurien, de 420, lesboten van RS of Topper enz. enz. Het ‘yardstick’ SW-tijdscorrectiesysteem herrekend de gevaren tijd waardoor men een behoorlijk faire, gecompenseerde daguitslag bekomt. En die is dan weer de basis van een algemeen klassement.

Twintig Midweek Challenges op het Galgenweel

Iedere keer scherp je jouw zeiltalent aan en geniet je mee van de unieke ambiance

Je staat er ook niet alleen voor: iedereen helpt iedereen met op- en aftuigen, met advies maar ook met stukjes touw, een geklemde sluiting, duct tape of WD40, een pleister of het juiste formaat zwemvest.(Omdat dat oude blijkbaar is gekrompen 😉). E viva de clubspirit.

Denk eraan: iedereen zeilt met een zwemvest, aangepaste kleding is sterk aanbevolen, en handschoenen, zonnebrandcrème of een zeilcap zijn geen luxe.

Midweek Challenge Galgenweel

Doorzetters en volhouders

Over dat Algemeen Klassement van de Midweek Challenges willen we het nu specifiek hebben.

Om al die boten in de RYCB-loods letterlijk en figuurlijk uit het rek te halen lanceert RYCB-Galgenweel in samenwerking met de uitbater van het Clubhuis, The Jibe, een criteriumprijs.

Beste RYCB Midweek Challenge zeilers

  • De boot van een RYCB-lid die de beste positie in het MC Algemeen Klassement behaalt, ontvangt vouchers voor een lunch of diner van € 75,- /p.p. in het restaurant van The Jibe voor vier personen. 
  • De tweede beste plaats op deze Algemene Rangschikking verdient een voucher voor een vergelijkbare lunch of diner van € 75,- /p.p. in het restaurant van The Jibe voor twee personen.
  • Het RYCB-lid dat de derde beste plaats in deze rangschikking behaalt ontvangt een voucher voor vier personen voor een etentje dat de Kanaal 77 / Happy Hour op woensdag afsluit.

Ben je jarig als je aan een van de Midweek Challenges meezeilt? Dan kan je extra trakteren. Want hij of zij krijgt dan een gratis drankenkaart van de Bar Tante Francine 2.0.
En een Happy Birth Day to You van iedereen in de bar. Feficeleteerd.

The Jibe
The Jibe @ RYCB
Pré & after sail @ RYCB-Sailcenter
Pré & after sail @ RYCB Sailcenter