Positief!

ZEKER IN DEZE TIJDEN MOGEN WE DE POSITIVITEIT NIET ONDERSCHATTEN. ZONDER DIE INSTELLING BEVRIEST DE DYNAMIEK VAN DEZE WATERSPORTVERENIGING, VINDT VOOTZITTER CARL WINTERS.

Sommige onderwerpen, opgeblazen tot het volume van ramp, zijn de ene dag voorpagina nieuws. Later verdwijnen ze volkomen uit de belangstelling. Een vereniging besturen is een dagelijkse zorg, soms heel ver van de commotie die de media haalt. Over die betrokkenheid wil ik het even hebben.

Niet dat we ons zelf teveel moeten bestoefen. Maar er wordt wel met heel veel enthousiasme aan de kar getrokken om de boel draaiende te houden. En ervoor te zorgen dat het kan blijven draaien, ook al veranderen de tendensen, de smaken of de interesses. Om in de toekomst de vruchten te kunnen plukken zetten talloze leden zich momenteel vrijwillig in.

Energie leveranciers

Of het nu over Galgenweel, Wolphaartsdijk, de zeilscholen en ASA-opleidingen, de clubavonden of andere club gerelateerde vitaliteit gaat, de energie wordt opgewekt door de mensen die er achter staan. De mensen die niet in een hoekje blijven zitten in de hoop dat het allemaal vanzelf wel goed komt.

Het zijn die mensen die zich ook niet zo maar uit het lood laten slaan, mensen die positief in het leven staan en zich ook wel erg betrokken voelen en er graag een kleine of grote bijdrage aan leveren. Ik merk dat er heel wat leden zijn die meeleven met het reilen en zeilen van de club en dat is hartverwarmend. Zij zijn onze vooruitgeschoven verkenners die tijdig aan de bel trekken.

RYCB Clubavond Rolex Fastnet Race

Andere tijdsmeting

Wellicht hoort het ook bij besturen dat we de leden dat goed gevoel mee te geven als tegengewicht voor hierboven aangehaalde, soms overdreven drama nieuwsjes. Een dag op het water, een leuke clubavond, een BBQ op het Galgenweel zijn fantastisch ingrediënten die het complexe recept van een vitale watersportvereniging smaak geven.  

De tijd op het water zou blijkbaar anders verlopen dan op land. Roel IJsewijn van de Gente Di Mare zeilde afgelopen zomer meer dan 1500 mijl.  Hij vertelde me onlangs dat hij niet de indruk had veel gezeild te hebben. Dit kan alleen maar als je alle zorgen vergeet. Dat kan op een boot. Als dat geen statement is.

Belangeloos en vrijwillig

Het juiste aanbod vinden en uitwerken voor de leden, M/V – van 7 tot 77 jaar daar geet het ons om. Van bij de eerste stappen in een Optimistje tot veilig aan het stuurrad van een zeegaand jacht. We kunnen dit allemaal aanbieden dankzij de belangeloze inzet van velen die heel goed begrijpen wat je moet doen om het voor iedereen aangenaam te maken. Bedankt voor jullie inzet.

Tot slot wens ik iedereen heel leuke feestdagen en kijk samen met heel velen uit naar voorjaar 2022 waar we wellicht opnieuw zullen genieten van mooie tochten.

Voor de liefhebbers van Klassiek aan de Schelde

volgend jaar op 27 en  28 augustus toveren we onze tuin om in een festivalterrein
voor de opvoering van opera klassiekers onder het thema “Viva Italia!”.

Carl Winters

Voorzitter