Race & Rescue

Het Race & Rescueteam van de RYCB is gespecialiseerd in het begeleiden van wedstrijden en andere events op het water. 

Het team beschikt over gedreven en ervaren bemanningen, uitstekende Tornado RIB’s (Rigid Inflatable Boats) met krachtige, bedrijfszekere Suzuki buitenboordmotoren en volledig uitgerust met veiligheidsmateriaal, communicatie- en navigatieapparatuur.

Dit RYCB- R&R team begeleidt natuurlijk de door de vereniging georganiseerde wedstrijdstrijden in binnen- en buitenland maar staat ook in voor de veiligheid en de begeleiding van de Schelderegatta, de Antwerp Race, het Belgian Open Championship Dragon in Oostende en andere internationale races. 

 

 

De RYCB heeft 3 eigen zeewaardige RIBs : De Royal, de Wilby en de Harry.  Dank zij de sponsoring van Bobat zijn deze RIBs uitgerust met AIS, GPS en marifoon. De RIBs worden aangedreven door buitenboordmotoren van Suzuki Marine, de motoren ter beschikking stelt van het RYCB Race & Rescue Team.
Om deze RIBs op bestemming te rijden en de boten in en uit het water te laten, beschikt RYCB dankzij Ssanyong België over een oerdegelijk werkpaard: de Ssanyong Musso. Daarnaast stellen ook clubleden hun RIB, zeil- of motorjacht ter beschikking van de club als begeleidingsvaartuig, start- of finish schip.
De club beschikt eveneens over wedstrijdboeien, vlaggen en geluidsseinen. Wat we doen, kan enkel dankzij de onbaatzuchtige en enthousiaste inzet van onze vrijwilligers. Bovendien mogen we rekenen op enkele geweldige sponsors: SsangYong Suzuki Marine Bobat Winning Sails Linal   Beluister hier hun teamvoorstelling tijdens een clubavond gewijd aan het Race & Rescue Team:

SsangYong Musso: ons werkpaard

“De Musso brengt ons team quasi elk weekend in het seizoen tot bij de oevers van meren en rivieren in heel de Benelux. In alle comfort, met een koffer vol materiaal en een knaloranje RIB erachteraan.”

Carl Verlinden – voorzitter RRT

De Musso is een authentieke pick-up, gebouwd voor sterke prestaties en maximaal gebruiksgemak.

  • Standaard inschrijving als lichte vracht
  • Trekvermogen: tot 3 ton (met vierwielaandrijving en automatische transmissie)
  • Laadvermogen: 1.011 liter en 850 kg
  • Altijd geconnecteerd met navigatie, Apple CarPlay en Android Auto
  • Zetelverwarming en -ventilatie
  • Parkeersensoren voor- en achteraan, inclusief-360°-camera