RYCB-Race & Rescue gaat met Musto BR2 – 2.0 pakken het water op

Musto BR2

Bij het RYCB-Race & Rescueteam moeten ze tegen een stootje kunnen. Dankzij het nieuwe partnership met Optiteam gaan de R&R-mensen met de nieuwe Musto BR2 pakken nog beter tegen de elementen beschermd zijn. En er is meer.

Opvallende kenmerken van de nieuwe BR2 producten:

Musto BR2 Offshore Jacket 2.0

Wegneembare gelaatsbescherming, die kan worden vastgezet wanneer niet in gebruik. Ontleend aan Musto’s iconische HPX- en MPX-collecties.

Nieuwe prismatische reflectoren bieden een groter reflecterend oppervlak voor een betere zichtbaarheid.

Musto BR2 Offshore Broek 2.0

Twee vernieuwde handwarmerzakken op de borst. Verstevigd knie, zitvlak en zomen om de duurzaamheid te verhogen.

De bretels zijn zonder gespen voor meer comfort in combinatie met een reddingsvest.

Musto BR2

Grote zak op het dijbeen met waterkerende opening.

Technologisch Musto hoogstandje

Musto verdubbelde het ademend vermogen en de waterdichtheid in vergelijking met de voorgaande BR2 range. Het bekende merk ging verder in de ontwikkeling van de kleding door gebruik te maken van de technologie in andere offshore productlijnen, zoals MPX en HPX. Daardoor wordt de verbeterde 2.0-versie van BR2 toegankelijker voor een breder publiek. Bovendien worden de pakken ook in de intussen befaamde HPX Gold kleurstelling.

De nieuwe Musto-pakken worden speciaal voor het team voorzien van de RYCB Race & Rescue logo’s.  

Musto verbeterde de kleding op meerdere vlakken. Op de buitenkant wordt nu het Long Lasting Durable Water Repellent (LDWR) polymeer toegepast die de waterbestendigheid garandeert. Het water parelt er letterlijk vanaf in plaats van erin te trekken. De LDWR is ontwikkeld met behulp van een fluorkoolstofvrije chemie en heeft een veel hogere weerstand tegen schuren op natte oppervlakken, wat betekent dat de oppervlaktestof langer droog en beschermd blijft in vergelijking tot de oorspronkelijke DWR.

Musto BR2

Onder de buitenlaag bouwde Musto een bicomponent membraan in te bouwen waardoor het vocht nog beter naar buiten wordt afgevoerd en niet naar binnen kan, maar waarbij het ademend vermogen aanzienlijk vergroot, zonder dat dit de waterdichtheid aantast, integendeel.

Draag je Musto, dan draag je veel meer dan een product. Je draagt duizenden uren ervaring van topatleten van ervaren zeezeilers en uitbundige zwaardbootbemanningen.

Lees meer over Musto bij Optiteam