Thibeau & Mathias titelverdedigers op de Special Olympics World Games

RYCB clubleden Thibeau Bastien en Mathias Van der Auwelaer nemen deel aan de Special Olympics World Games die doorgaan van 14 tot 21 maart in Abu Dhabi, hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten aan de Perzische Golf.  De Belgische delegatie op deze Olypische spelen voor atleten met een verstandelijke beperking bestaat uit 135 atleten en begeleiders.

Thibeau en Mathias maken deel uit van Unified Sailing Belgium . Deze v.z.w. aangesloten bij Special Olympics Belgium en brengt jonge mensen met een verstandelijke beperking (de atleten) en zonder beperking (de Unified Partners) samen om in teams te zeilen. In zeilen komen de waarden van de Special Olympics ten volle tot uiting: Sportmanship with Joy (vreugde), Unity (eendracht), Bravery (moed) en Perseverance (volharding).

De delegatie van Unified Sailing is met 13 personen sterk vertegenwoordigd. Meer dan 2 jaar hebben de 5 zeilteams (7 atleten met 4 Unified Partners) en 2 coaches naar dit moment uitgekeken. In augustus 2015 behaalden Thibeau en Mathias reeds een gouden medaille op de Special Olympics World Games Los Angeles, USA.  Ze hopen deze prestatie uiteraard te evenaren.

Op de eerste zeildag 13/03 hebben ze plaatsen 1-1-3-1 gevaren en dat is alvast een goede start. Volg hun prestaties op hun Facebook Pagina en op de website van Sporza. We duimen alvast voor een medaille !