Wat zouden we zijn zonder die schouders?

Drukke tijden

De eerste zes maanden van 2022 zullen we niet vlug vergeten

Even overlopen waar we ons zoals mee bezig hielden:

 • De door Corona uitgestelde Algemene Vergadering,
 • de creatie van business units in de boekhouding voor een betere opvolging van inkomsten en uitgaven,
 • onze vorige uitbater vertrok met de (wellicht gebruikelijke?) wrijvingen,
 • Keith, onze nieuwe uitbater, trachtte op 14 dagen, uiteraard veel te weinig tijd, alles in orde te krijgen. Hij startte toch op,
 • de verbouwingen op het Galgenweel,
 • de renovatie van de Veerdam in Wolphaartsdijk,
 • de voorbereidingen voor het zeilschool seizoen,
 • events en wedstrijden waarvoor we, na 2 jaar op een laag pitje te hebben gestaan, toch wel even de draad moesten oppikken,
 • onze zeilschoolverantwoordelijke vertrok in volle voorbereiding van de zeilschool zomerperiode. Als gevolg daarvan sloegen we aan het reorganiseren van de administratie en operations,
 • de beslissing van ASA onder te huidige vorm te beëindigen.
 • en zo voort…

RYCB-Galgenweel Sailcenter

Het bestuur, het secretariaat en vele vrijwilligers zetten er de schouders onder. Nu kunnen we zeggen dat alles op z’n pootjes terecht is gekomen.

Hartelijk dank aan iedereen die hieraan meewerkte.

De transformatie van RYCB-Galgenweel

Op een paar maanden tijd zijn onze sanitaire installaties en kantine op het Galgenweel getransformeerd in het RYCB Sailcenter. De metamorfose is indrukwekkend. Ze zijn klaar om onze zeilschoolcursisten en zeilers comfortabel te ontvangen. Alweer dankzij de schouders van velen.

Jullie zijn welkom op de Grand Opening op woensdag 6 juli. Er is ook de mogelijkheid om in te schrijven voor de BBQ nadien.

Antwerp Wednesday Challenge RYCBDe Scheldezeilers 1

De negen deelnemers aan onze tweede woensdag avond tribune wedstrijd voor de club, herontdekten de Schelde als een erg leuke plek om een wedstrijdje mee te pikken.

Ik zag na de wedstijd alleen maar erg gelukkige zeilers die heel enthousiast waren over het initiatief.

De RYCB stimuleert het zeilen op de Schelde voor Antwerpen en daar zijn we de onverdroten initiatiefnemer Sebastian Steinbarth mateloos dankbaar voor. Hij slaagde erin om de divisies van de club, zoals RYCB-Race & Rescue, wedstrijdorganisatie, het personeel van Jachthaven Antwerpen Linkeroever en The Jibe clubhuisuitbating, vlot te laten samen werken. En leven in de jachthaven te brengen.

Dat is fantastisch want  wat is een jachtclub zonder bootjes voor de deur? Hopelijk zijn ze de laatste woensdag van augustus nog met meer zodat dit een vaste waarde wordt op woensdagavond. We koppelen daar dan nog een leuk etentje aan vast, gezelligheid gegarandeerd.
Afspraak 31augustus.

RYCBScheldezeilers 2

De 19de Schelderegatta lag twee jaar stil en we keken met veel belangstelling uit naar de inschrijvingen. Uiteindelijk raceten we onder Middellandse zee temperaturen met 31 boten vanaf de, wegens te weinig wind verlegde, startlijn uit de Schaar van de Noord naar Antwerpen.  Bijna allemaal bezeilde rakken.

De finish voor de club en het evenement afgesloten met een heerlijke BBQ gevolgd door de prijsuitreiking, werd door iedereen gesmaakt. Dit alles met Harry Van den Bergh in gedachten, jarenlang de bezieler en drijvende kracht achter deze wedstrijd.

Volgend jaar de 20ste editie. De organisatie zet er nu al haar schouders eronder omdat we daar we iets bijzonders willen van maken.

RYCB WereldzeilersWereldzeilers

Tribunezeilen voor de club mag dan erg leuk zijn, we hebben ook heel wat leden die verre oorden opzoeken of in de wedstrijden onze kleuren met verve verdedigen.

Zuid-Amerika, Portugal, Spanje, de Franse west en zuidkust, de Balearen, Madeira en Azoren, Groot-Brittannië etc…

Stuur ons gerust een klein verslagje en een paar fotootjes.

Onze wedstrijdzeilers die een beetje overal aan de slag zijn trachten we zo goed mogelijk op te volgen zodat we ook de nodige aandacht kunnen geven aan hun prestaties. Een kort bericht naar de club maakt het iets makkelijker om opvolgen voor ons.

Klassiek aan de Schelde RYCBNessun Dorma – Klassiek aan de Schelde

Net zoals vorig jaar vindt ook dit jaar Klassiek aan de Schelde plaats op de terreinen van de club. Het thema: de mooiste aria’s uit het imposante Italiaanse operarepertoire.

Zondag 28 augustus wordt de RYCB-avond. Opnieuw zullen een plaatsen voor de leden gereserveerd kunnen worden. Binnenkort ontvangen jullie alle informatie om kaarten te bestellen. Blokkeer deze datum alvast in jullie agenda.

 

Tot slot wens ik iedereen een welverdiende vakantie met zo veel mogelijk mooi weer en goede wind. Maak er een mooie zomer van.

 

Carl Winters

Voorzitter RYCB