Lichtpunten in een druilmaand

Uit het logboek van Carl Winters, RYCB Voorzitter

Welke zomer?

Terwijl ik mijn logboeknotities naloop is het buiten aan het gieten! Midden zomer, dan denken we aan uitgerokken zomeravonden en lekkere tempraturen niet aan paraplu’s en regenjassen. Juli was nat en fris, een groot verschil met de afgelopen jaren.  Het is wel even aanpassen als we onze typische Belgische zomer weer eens mogen beleven. Beterschap in zicht voor augustus? Volgens de laatste berichten vanaf nu. Wait and see… Hopelijk komt het nog goed zodat we nog echt kunnen genieten van zwoele zomeravonden aan boord, op een terrasje of gewoon thuis met een frisse pint.

Talentvolle jeugd

Op 28 juli werd in Nieuwpoort het WK Cadet afgesloten met goud voor het Argentijnse duo Fernandez Jardon –  Carloni Bohl. De zeilomstandigheden waren soms pittig, de Noordzee voor Nieuwpoort is met stroming en golfslag best uitdagend. We zagen heel wat Belgen en clubleden hun uiterste best doen om bovenin te eindigen. Het zag er lang naar uit dat een top 5 positie tot de mogelijkheden behoorde maar helaas werd de finale dag er te veel aan en eindigden de top-Belgen vlak bij mekaar op de plaatsen 10, 11, 12 en 13. In de eerste helft van dit WK zag het er voor hen heel anders uit.

De Belgische Cadetklasse organiseerde samen met onze collega’s van de WSKLuM een werkelijk uitzonderlijk evenement.  De tent met een gastvrije bar fungeerde als spreekwoordelijk kloppend hart, wedden dat de inbreng van Brouwerij Moortgat daar voor iets tussenzit?

Samen met de klassenorganisatie moeten de club er zeker in slagen een aantrekkelijk programma uit te werken om onze jonge talenten te begeleiden en hen de fijne kneepjes te leren die nodig zijn om in die top 5 te eindigen. Het RYCB-Level Up programma bewees dat er grote beloften zijn die dat duwtje in de rug goed gebruiken.

Toekomstige kampioenen

Toch nog even beklemtonen dat onze RYCB-jeugd, duidelijk voordeel hebben gehad aan de Level Up stages en het winterzeilen bij het RYCB Sailcenter op het Galgenweel. We zijn erg blij elk jaar weer tientallen kinderen te kunnen laten kennismaken met de zeilsport. Zonder twijfel zitten er ook een paar echte talenten tussen die we graag verder begeleiden. Eerst en vooral door de zin om te zeilen te helpen ontwikkelen. De club organiseert voor hen recreatief zeilen in september en oktober op woensdag namiddag. Zie ook Recreatief zeilen bij RYCB-Zeilschool

Daarnaast rollen we opnieuw vanaf november het Level Up programma uit. Laagdrempelige trainingsmomenten voor jonge zeilertjes die de wedstrijdkriebel te pakken hebben. Zie ook RYCB-Level Up wintertraining

Wat hebben de Donau en de Schelde gemeen?

Klassiek aan de Schelde komt voor de derde keer naar de terreinen van onze club. Zondag 27 augustus wordt dé RYCB-avond.

Maestro Dirk Brossé en artistiek directeur Aäron Wajnberg namen een duik in de sfeer van die mooie blauwe Donau en het rijke muzikale verleden van Wenen. Ze selecteerden de meest meeslepende aria’s en symfonische passages van de legendarische maestro’s van die inspirerende omgeving: Beethoven, Mozart, Haydn, Brahms, Lehar en natuurlijk Strauss.

Klik hier voor alle details en tickets met RYCB korting  Maestro’s van de Donau (rycb.be)

Clubtocht Zeeland

RYCB Clubtocht

De traditionele RYCB Clubtocht gaat dit jaar vanuit Wolphaartsdijk naar de Roompot Marina aan de Oosterschelde. We verwelkomen heel graag alle RYCB-leden met hun boten.
Afspraak op 2 september in Wolphaarsdijk of in de latere middag in Roompot Marina voor de traditionele steigerdrink en het al even gebruikelijke, gezellige diner.

Voor de liefhebbers organiseren we ook een wedstrijd met een heuse wisselbeker die gewonnen wordt door het best geplaatste team in gecorrigeerde tijd. En speciale prijzen voor de jongste bemanning en stuurluitjes.
Binnenkort volgt er meer info hierover.

Antwerp Challenge #4 naar Lillo

Antwerp Challenge #4

Op 2 september komen er twee lange afstands etappes bij de korte ‘ups-and-downs’ van de Antwerp Challenge. Antwerpen – Lillo en terug: De Forten Etappe. Lees meer HIER

RYCB investeerde intussen in een tweede J/24. We kunnen hiermee veel gegadigden de mogelijkheid bieden om mee te varen, de fantastische zeilkwaliteiten van de J24 te leren kennen. En iets aan hun wedstrijdjeuk te doen.
Interesse? rycb@rycb.be

Er staat weer heel wat op de planning voor de volgende weken. Klik HIER voor de RYCB Kalender. Hopelijk zie ik jullie daar ook terug.

Carl Winters

RYCB Voorzitter