Lente, ook bij RYCB hét moment van vernieuwing

Na een onstuimige laatste week van februari brengt maart ons zon en verrassende lentetemperaturen. Alles om voluit te dromen van warmere dagen. Met iedere graad hoger op de thermometer verschijnen de bootjesmensen op de terreinen en in de loodsen. Dan gaat het van: “Wie gaat het eerst in het water?” -“Ach, heb jij nog zoveel werk?” -“Hoe pak je dit of dat probleempje aan?” Zo verloopt het leven in een watersportclub nu eenmaal.

Grand Opening

Nieuwe clubuitbating

Bij het botten van de bomen kreeg Keith Choi de sleutels van het clubhuis van Cis Goetschalckx.  Choi is een gedreven Antwerpse ondernemer met heel wat horeca- en eventervaring. Samen met zijn team baat hij voortaan het RYCB-clubhuis uit.

Hij belooft Europese keuken met Aziatische toetsen. De kaart en de ontvangst zal velen kunnen verleiden regelmatig een tafeltje te reserveren of een event te plannen. Wees gerust de locatie is en blijft uniek. Keith voorziet een Grand Opening op 16 maart. Details volgen.

Nieuw RYCB Sailcenter

Het RYCB Galgenweel Sailcenter wordt het epicentrum voor eenheidsklasse zeilen en zeilopleiding. Van basiscursussen voor jong en oud tot wedstrijdtraining voor gevorderden. Zonder het G-zeilen te vergeten. De stijlvolle, moderne en comfortabele infrastructuur ligt in de lijn met de RYCB-doelstellingen.

Want iedereen moet de kans krijgen om te leren zeilen. Maar ook om zich verder te bekwamen in deze mooie en leuke sport of ontspanning. Er zijn bedrijfs- en groepsprogramma’s ontwikkeld om speciale events in en rond het sailcenter te ontvangen.

Meer info: Galgenweel@rycb.be

RYCB-WolphaartsdijkVernieuwing bij RYCB Wolphaartsdijk

In Wolphaartsdijk ondergaat de Veerdam een ware metamorfose. Dat hebben we onlangs nog zelf kunnen zien. De aannemer doet er alles aan om begin april klaar te zijn. Hij weet dat we uitkijken om straks het nieuwe seizoen met een nieuwe Veerdam te kunnen opstarten.

Voor de renovatie van de haven zelf en de uitbreiding richting Meerkoet is het wachten op meer duidelijkheid van het Nederlandse Rijksvastgoedbedrijf.

Drukke agenda, da’s niks nieuws

Sustainability cupNu de Corona maatregelen stillaan tot het verleden gaan behoren kunnen we terug onze clubavonden, events en feestjes organiseren.
Op zaterdag 12 maart organiseren we een zilverpoets van onze vele zilveren bekers en trofeeën in het clubhuis. Dat is altijd een leuk clubevenement. Helpers zijn welkom.

Op het Galgenweel organiseert het RYCB-Race & Rescueteam de Antwerp Sustainability Cup op 12 en 13 maart. Een wedstrijd voor Finn en Snipe. Op 16 maart is er de officiële opening van het clubrestaurant onder de nieuwe uitbating en op 26 maart sluiten we de maand af met het Tante Francine Festijn ten voordele van onze verbouwingswerken op het Galgenweel. We rekenen op jullie aanwezigheid.

Fragiele vrijheid

Zeer verontrustende berichten beheersen sinds iets meer dan een week het nieuws. Eens te meer blijkt maar eens dat onze vrijheid niet zo vanzelfsprekend, laten we dat vooral niet vergeten.

Tot binnenkort bij onze clubevents.

Carl Winters
RYCB-Voorzitter

RYCB-Galgenweel fundraising