Klaar om wenden?

2021 kreeg waterplezier niet klein

RYCB Wolphaartsdijk

Dat ook 2021 bijzonder was is een understatement! Een jaar waarin we afgelopen zomer dachten terug te kunnen keren naar de vrijheid. Voor velen onder ons lukte dit wonderwel. We genoten van zorgeloze tochtjes en uitstappen, de ene al wat verder dan de andere. Omdat we mogelijk te vroeg victorie kraaiden hebben we nu de indruk dat we terug bij af zijn. Niets is minder waar. Ik merk dat we ons erg goed aanpassen en heel wat activiteiten verder lopen. Het bootklussen blijft doorgaan, op het Galgenweel zeilt men ook in de winter door, het clubrestaurant draait. Alleen moeten we nog even opletten met events waar meer mensen bij elkaar komen. Wat een verschil met vorig jaar. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we stapje voor stapje terugkeren naar normaliteit. Het blijft zeker geen droom waar ik het in een nieuwsbrief van april vorig jaar over had.

Positieve flow

We zijn een club van vele gezichten want ik ontmoet mensen die ieder hun reden hebben om lid te zijn. Een navigatiecursus, een ligplaats in de havens of aan het Galgenweel, een bezoekje aan het restaurant met zijn fantastisch uitzicht of deel uitmaken van een topteam in wedstijd-organisaties en -begeleiding.

Even wegdromen bij een mooie zonsondergang, een fantastische dag op het water, met vrienden samen leren zeilen, door trainingen betere resultaten halen in wedstrijden, leren navigeren of de tevreden gezichten zien van wedstrijdzeilers die zich hebben kunnen uitleven. Maar ook het vriendelijke contact tussen mensen met dezelfde interesses. Kijk maar naar de toeloop in de clubavonden die meermaals meer dan honderd geïnteresseerden aantrokken.

Iedereen vindt bij de RYCB iets dat hun leven aangenamer maakt.

Die positieve flow erin houden, daar doen heel velen het voor. We hebben een ongelooflijk voordeel dat het overgrote deel van onze activiteiten zich buiten afspelen. In deze tijd van enorm belang en da’s te zien aan de interesse in- en deelname aan onze activiteiten.

Feest!

Het aanbod voor ’22 is er een om U tegen te zeggen. De agenda’s lopen al behoorlijk vol. Het belooft een dynamisch jaar te worden. Vol met wedstrijden op de Schelde, op het Galgenweel, op de Grevelingen, het Veerse meer en voor de kust van Scheveningen. Maar ook met interessante clubavonden, een topaanbod aan theorie- en praktijkopleidingen van ASA, een zeer gevuld zeilschool- en trainingsprogramma voor hen die graag leren zeilen.

Met als kersen op de taart de opening van onze nieuwe infrastructuur op het Galgenweel in mei, de Tall Ships Races in juli en een fantastische 2de editie van Klassiek aan de Schelde eind augustus.

Onze traditionele Nieuwjaarsreceptie hebben we uitgesteld naar de feestelijke opening van ons clubhuis met bar, keuken, sanitair, kleedkamers en meeting ruimten op het Galgenweel eind mei 2022.

Blijft mij u en uw dierbaren heel fijne dagen in en een gezond 2022 te wensen.

Graag tot binnenkort,

Carl Winters
RYCB-Voorzitter

Foto’s: Filip Van Rooy // Architectenbureau Kris Rymenants // PDJ