Keith Choi, kapitein op de brug van het RYCB Clubhuis

Keith Choi The JibeKeith Choi brengt de smaak en geur van grote werelddelen samen in de RYCB

In volle Coronatijd was het geen eenvoudige zaak om een nieuwe uitbater te vinden voor het RYCB Clubhuis. Veelzijdigheid en flexibiliteit en een erkenning van de clubstandaarden zijn uitzonderlijke criteria.  “Ik ben geen kok.”, zegt Keith Choi op amper tien dagen voor de heropening.  Hij gaat de zaken besturen zoals de kapitein op een uit de kluiten gewassen zeiljacht.

Coördinator

Keith Choi noemt zich een volbloed ondernemer. “Zowel mijn grootouders als mijn ouders zaten al in de restaurants toen ik nog heel klein was. Ik voel de werking van een restaurant bijna instinctief aan.” Zegt hij. Het is daar dat de passie is voor de horeca is ingeplant.

Choi runde twee feestzalen. Maar zijn voorlopig hoogtepunt tot nog toe was toch de organisatie van “Azië in Antwerpen” de cultuur- en gastronomie festivals in de Waagnatie. Hij heeft altijd geweten dat de Aziatische keuken niet alleen de meest gediversifieerde van de wereld is, maar dat er naast het nummertjes menu ook echte haute cuisine bestaat. Zeker als die tot een fusion vorm komt: het samengaan van Europese en Aziatische invloeden. Met de bedoeling om het brasserie of taverne niveau te overstijgen.

The Jibe by RYCB

“We werken in die stijl met twee chefs die de menu’s superviseren en uitbalanceren voor de smaak van de RYCB leden en andere klanten. Zo komt er Tataki op het menu, wat een breed verspreide kooktechniek is met Japanse origine. Het Wagyu-vlees is van topkwaliteit en erg gewaardeerd. Maar opnieuw van oosterse origine. En zowel de dim dum (stoomgerechten) of gelakte eend kent intussen gesmaakte westerse variaties. Verwacht dus geen nasi goreng, maar wel een aanvulling van de klassieke Frans/Belgische topkeuken.”

Keith zal toezien op een efficiënte en klantvriendelijke werking. Hij gaat zijn personeel regisseren en gasten hartelijk ontvangen. Om de verbinding met het yachtingpubliek te onderstrepen koos hij voor een nieuwe toepasselijke bedrijfsnaam: The Jibe. “Ik ben de RYCB heel erg dankbaar dat ik deze kans krijg” voegt hij er nog aan toe.

Op 16 maart e.k. opent het RYCB Clubhuis onder de wimpel van The Jibe met Keith Choi aan het roer.