Jeugd, toekomst en de Schelde

Uit het logboek van Carl Winter, RYCB-Voorzitter

Jong geleerd – oud gedaan…

Ik had het geluk om in augustus een weekje te ervaren hoe onze zeilschoolmonitoren jongeren en minder jongeren de eerste knepen van het zeilen bijbrengen. Het moet gezegd: chapeau! Met geduld telkens dezelfde foutjes corrigeren. De kinderen enthousiast houden op en naast het water. Onze monitoren doen het met veel overga

RYCB zeilschoolRYCB gaat voor langlopende relaties

Het wordt nu zaak al dat jonge geweld blijvend te binden aan onze sport. Niet alleen naar de zeilschool komen om te proeven van deze fantastische sport maar er ook in doorgaan. Dat is de basisopdracht van deze vereniging.
De zeilsport in al haar facetten promoten, zo staat het in de statuten. Daarom organiseren we ook het recreatief zeilen op woensdagen en zaterdagen. Zo zorgen we ervoor dat, wat ze jong geleerd hebben, ook nog een paar decennia volhouden. Liefst bij de RYCB.
Zoals Eline Verstraelen, onze kersverse wereldkampioen ILCA6 (Laser) U21 of Guy Celis die er in Oostende in slaagde de eerste Belg te zijn op de Dragon Gold cup waar jullie verder in deze nieuwsbrief ook over lezen.

Schelde I

Dat er een machtige rivier door onze stad stroomt weten we uiteraard allemaal. We danken er onze welvaart aan. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar voor velen is het dat niet. Net zoals het niet evident leek dat we -terug- wedstrijdjes voor de club zouden kunnen zeilen. De stroomterkte. Het zal wel niet mogen. Geen wind. Wie gaat dat willen doen? Mopperdemopper. Enfin, scepticisme genoeg.

Antwerp Wednesday ChallengeDe Antwerp Wednesday Challenge-reeksen zijn er weldegelijk en ze trekken zeilers en fans aan. Nadien prijsuitreiking met fraaie trofeeën. Ook veel clubsfeer aan tafel met lekkere gerechten dankzij Keith en zijn team.  Gevolg: opgewektheid, vrolijke gezichten en heel veel goesting om dit verder uit te bouwen.

Clubsfeer a gogo

De uitnodiging om de J/24 van Jachthaven Antwerpen te sturen was een hele eer. Paul Saeys fungeerde als top crew. Hij houdt de boot in uitstekende conditie. Toegegeven, we wonnen niet. Maar het was heel leuk zo snel mogelijk rond de boeien te zeilen, de kant op te zoeken om zoveel mogelijk uit de tegenstroom te blijven en zoveel mogelijk in de stroom als we de andere richting uitgingen. De J/24 is een perfecte boot om op woensdagavond een paar rondjes te draaien; weet ik nu wel zeker. De toeschouwers vinden het leuk beweging te zien voor de club. De man die we hiervoor moeten bedanken is Sebastian Steinbarth .Een zeer grote merci om ervoor te zorgen dat er terug wordt gezeild op de Schelde.

Schelde II

Nessun DormaEen paar dagen eerder verwelkomden we op zaterdag en zondag Klassiek aan de Schelde voor de tweede keer. Met de Schelde en de skyline van Antwerpen als achtergrond trok dit unieke concert meer dan 4000 mensen. Met op zaterdag minister-president Jan Jambon, minister Lidia Peeters en burgemeester Bart de Wever.

Op zondag verwelkomden we heel wat leden. Voor de club is dit een uitgelezen kans heel wat bedrijven en prominenten te laten kennismaken met RYCB. Met alles wat er de volgende jaren speelt op de Linkeroever is Klassiek aan de Schelde een goede gelegenheid om informele contacten te leggen met de beleidsmakers.
Volgend jaar staat Klassiek aan de Schelde het laatste weekend van augustus opnieuw met stip genoteerd in mijn agenda!

Zien we u op de RYCB-events?

In dit najaar staat er opnieuw heel wat te gebeuren, clubtocht RYCB-Wolphaartsdijk, clubavonden in september, oktober en november, recreatief zeilen voor zeilschoolkids, G-zeil dagen, wedstrijden op het Galgenweel en veel meer. Graag zien we u terug op een van deze events.

Om goed op de hoogte te blijven volstaat het om onze RYCB Facebook pagina’s te volgen.

RYCB algemeen

RYCB Galgenweel

RYCB Race & Rescue

RYCB Wolphaartsdijk

Carl Winters

Voorzitter