De J/24 voor Les Royales

De RYCB voegde een J/24 aan haar vloot toe. Daarmee is de club heel wat van plan. De drijvende kracht achter dit project is Sebastian Steinbarth die ook de Antwerp Challenge wedstrijden aanzwengelt.

Hij ziet er een mooie kans in om jeugd van ondermeer de zeilschool met deze boot te laten deelnemen aan de populaire wedstrijdreeksen.

Die zijn aantrekkelijk omdat de upwind-downwind-reeksen doorgaans rond de uren van hoogwater Antwerpen én in het zicht van het clubhuis en de Jachthaven Antwerpen worden gevaren.

Na intensief zoeken, wikken en wegen is het dan toch zover. Een rist vrijwilligers is de Royal-J in de verkoophaven aan het Veerse Meer gaan ophalen om haar dan naar haar nieuwe ligplaats in de Jachthaven te brengen. Sebastian hoefde de trip maar te suggereren en de die hards Paul Saeys en Maarten Torremans stonden al te trappelen om de barre tocht vol ontberingen te maken.

Met haar cadmiumrode romp is ze een niet te missen verschijning in de jachthaven.
Nu gaat de J/24 op de kant om haar grondig schoon te maken en alles wat los of vast hoort te zitten te controleren, onderhouden of herstellen.

Zeilmaker Roel Ysewyn van Winning Sails stort zich samen met enkele andere J/24 adepten vol overgave op update van de tuigage en een inventaris van de zeilgarderobe.

Met deze J/24 groeit de Antwerpse vloot naar 6 eenheden. De Bolero, de Frog Off, de @Odyjey (?), de Jachthaven Antwerpen, en een voorlopig nog naamloze J/24. Het is nog geen echte klasse, maar wie weet?   

#GirlsCan

Intussen zijn contacten gelegd met de monitoren van de zeilschool.
Axelle Van Eupen werkt volop mee aan de samenstelling van een vrouwenteam dat zou moeten aansluiten bij het #girlscan project van WWSV.
Werktitel: Les Royales. Alles staat nog in de startblokken, maar er is al een Grote Goesting waargenomen. Ook langs de kant van kandidaat coaches.

Het team zou de brug moeten slaan tussen de zeilers op het Galgenweel en die van de Schelde. De teamgeest staat voorop en met de nodige coaching worden de kansen in de AC vast steeds groter.  

Antwerp Challenge 23

De Antwerp Challenge heeft intussen afstand gedaan van de ‘Wednesday’. Het getijde is niet altijd even gunstig om buiten de stille zomervakantieperiode hoogwaterslots vast te leggen in de late namiddag.

De manches moeten ook voor donker afgelopen zijn. Uiteraard is er na iedere zeildag tijd voor een diner en een prijsuitreiking en veel meer sfeer.  

Data

  • Woensdag 24 mei
  • Woensdag 7 juni
  • Dinsdag 20 juni
  • Zaterdag 2 september (naar Lillo en terug)
  • Woensdag 20 september.

De J/24 zal je zeker ook nog zien op Schelderegatta’s en Scheldetours’ en de Antwerp Race. Voor er vergissing van komen: het is de bedoeling dat er zeilpret mee gemaakt wordt.