Kom supporteren bij de finish van de Indumar – Multraship Schelderegatta

Indumar / Multraship SchelderegattaDobberen of zeilen: wie is het snelst in Antwerpen? Beleef de opwinding aan de finish van de Schelderegatta en feest mee.

 

Zaterdag 18 juni nemen een dertigtal zeiljachten de start van de Indumar / Multraship Schelderegatta.

De race tussen Hansweert en Antwerpen over de Schelde is het startschot voor het zomer zeilseizoen. Omdat het dit jaar een kwalificatiewedstrijd voor het Open Noordzee Kampioenschap (ONZK) werd, zijn naast de vertrouwde CR-gemeten jachten en sportboten nu ook IRC-gemeten jachten toegelaten.

Indumar - Multraship Schelderegatta

Toch waakt de organisatie over de initiële laagdrempeligheid die Harry Van den Bergh, de bedenker van deze Scheldewedstrijd, voor ogen had.

Zoek de wind

Afgaand op de weerberichten wordt het een warme, maar windarme dag. “De kans bestaat dat we de start die nu voorzien is voor half twee (groep 1) en kwart voor twee (groep2) iets verlaten. Dan schuiven we ook de startboten en de vloot RYCB-Race & Rescue boten mee richting Antwerpen uit. Het is belangrijk dat we de race voor de Rede van Antwerpen, ter hoogte van het RYCB-Clubhuis kunnen blijven houden. Er is een kans dat het zeewindeffect van de Noordzee mee de rivier opkronkelt en dus een dragend briesje gaat veroorzaken.” Zegt wedstrijdleider Dirk De Wolf.

Reddingsvest - Landtmeters Naval Stores

Finish

Afhankelijk van die wind worden de racers tussen 17u00 (zwak briesje) en 18u00 (flauwe koelte) verwacht voor de Jachthaven Antwerpen Linkeroever.

Kom kijken naar de finish: https://goo.gl/maps/Jxs4Bm7dAo1udTWu6

Wat later kunnen alle deelnemende boten de jachthaven binnenvaren en start de ‘after sail’ in het RYCB Clubhuis, vanzelfsprekend mét prijsuitreiking.

Laagdrempelig

In navolging van de traditie die deze race heeft opgebouwd komt het gros van de deelnemende jachten in de Cruiser Rating class uit. 9 in CR 1-2, 9 in CR 3-4, 6 in de CR 5-6. Van de in totaal 30 deelnemers komen er 11 in aanmerking voor de Harry Van den Bergh trofee die zal uitgereikt worden aan het eerste jacht met een tweekoppige bemanning dat finisht.

Voor publiek en supporters

Supporters welkomHet uittekende weer, de uitzonderlijke locatie bij de Jachthaven of op de RYCB terrassen, de geestdriftige zeilers in de nagloei van hun prestatie, de prijsuitreiking en de algemene, uitgelaten stemming geven de finish van de Indumar – Multraship Schelderegatta een twee sterren waardering: het is de omweg er naartoe meer dan waard.
De bar en het restaurant van de RYCB – Powered by The Jibe – open. De terrassen van het clubhuis bieden een magnifiek uitzicht en vanop de ponton op de Schelde kan je de finishers bijna aanraken.

OVER OPEN NOORDZEE KAMPIOENSCHAP (ONZK)

Het Open Noordzee Kampioenschap is een samengestelde reeks van 13 zeilwedstrijden op zee en de Schelde  voor kajuitjachten. De organisatie is in handen van het Open Noordzee Kampioenschap, powered by Wind en Watersport Vlaanderen en ondersteund door de plaatselijke watersportverenigingen KYCN en WSKLUM (Nieuwpoort), RNSYC (Oostende) RBSC (Zeebrugge) Breskens Sailing (Breskens), RYCB, VVW, KLYC en SRNA (Antwerpen). In samenwerking met de J/80 en SB20 klasseverenigingen.

Organisatie Indumar – Multraship Schelderegatta:  Royal Yacht Club van België, Thonetlaan 133, B-2050 Antwerpen L.O.
Facebook: https://www.facebook.com/Schelderegatta

Indumar - Multraship Schelderegatta trofeeën