Het is niet dat het niet vriest, dat er geen ontdooiing in de RYCB-lucht hangt

Receptie

RYCB ReceptieUw club maakt graag werk van gezellige momenten onder gelijkgestemden. Naar de traditionele receptie van januari werd altijd gretig uitgekeken. Bekenden tegenkomen, nieuwtjes uitwisselen en plannen maken, daar doen we het toch voor, niet? Uiteraard werd er duchtig overlegd over boten, wedstrijden, over zomertochten en over allerlei wetenswaardigheden waarmee bootjesmensen graag uitpakken. En het is altijd leuk medio januari in een koude loods bij een drankje en heerlijke hapjes te kunnen dromen van warme zomeravonden.

Wees gerust!
Deze langverwachte receptie komt er zeker. Maar anders. Niet nu subiet maar einde mei. Dan gaat de nieuwe RYCB-basis inclusief Bar Tante Francine.2 aan het Galgenweel open. Een heus RYCB-Sailcenter. Onze meteorologen beloven heel wat warmer weer. Ik ben er van overtuigd dat we gespreksonderwerpen in overvloed gaan hebben, ook buiten het zeilen en de watersport.

Nostalgie ?

Zomerzucht, de eerste zeilwedstrijd staat al op 12 februari gepland op het Galgenweel. Verzuchten we dan al niet allemaal naar lange dagen, aangename temperaturen en de juiste wind in de juiste richting?
De bittere winter die hiermee contrasteert schijnt ons nu te passeren. Waar is de tijd dat er Elfstedentochten werden geschaatst? Dat het Galgenweel bedekt was met een dikke laag ijs. We dronken glühwein en aten schuifelend wafels op het ijs voor de club.

RYCB ijswinterIk weet het niet heel zeker maar 1985 was volgens mij zo’n jaar. Het was bitterkoud, er werd geschaatst en ge-ijszeild of het nooit anders zou worden. Door de opwarming van het klimaat vrees ik dat we dat niet snel zullen terugzien. Maar de leuke herinneringen blijven.

Vrijheid

Samen met de lente komt wellicht ook de vrijheid terug, tenminste als we alle specialisten mogen geloven. Onze Algemene Vergadering die gepland is op 19 februari komt meer dan waarschijnlijk te vroeg om er een spetterende clubavond aan te koppelen. We hebben nog geen vaste datum maar het wordt er eentje waarop de club zal kunnen kennismaken met de nieuwe uitbating. Er is nog geen witte rook maar we hopen binnenkort de beslissing te kunnen bekendmaken. Een moment waar velen naar uitkijken.

Scheldewedstrijden

RYCB ScheldewedstrijdenAls we in onze rijke clubgeschiedenis duiken, zijn zeilwedstrijden op de Schelde een rode draad. Voor de jaren 50 van vorige eeuw lagen de boten ook op boeien op de Schelde. Hierdoor was het makkelijk een middagje te zeilen en logischerwijze hoorden daar ook wedstrijden bij. Vandaag liggen alle boten achter de deuren van de jachthaven en moeten we wachten op hoogtij om een uurtje of twee te kunnen varen en net op tijd weer binnen te komen.
Sebastian Steinbarth (RYCB-lid) organiseert met het RYCB-Race & Rescue team vier zomeravond Scheldewedstrijden vanuit Jachthaven Linkeroever. Uiteraard gevolgd door een clubetentje.
De eerste wedstrijd is op woensdagavond 18 mei. De finish zal altijd voor de club zijn.
Details volgen.

Ik kijk er alvast naar uit en bedankt aan de initiatiefnemers om hun schouders te zetten onder dit nieuwe event. Meer zeilers en meer zeilen op de Schelde. Meer ambiance rond de haven.

Clubevents

RYCB ClubeventsGraag zien we jullie massaal terug op onze clubevents zodra het kan. Weer heel wat staat te gebeuren. Volg het RYCB nieuws en de aankondigingen op de Facebook, Instagram en LinkedInpagina’s van de club en deze website. Bedankt ervoor.

Graag tot binnenkort,

Carl Winters

RYCB-Voorzitter

 

RYCB-Galgenweel fundraising
Bouw jij mee aan het nieuwe RYCB-Sailcenter aan het Galgenweel? Klik hier om de make over te volgen en draag je steentje bij.