Goed begonnen is half… of veel meer gewonnen

Lees mee in de logboeknotities van Carl Winters, RYCB Voorzitter

To do’s ³

Nu de feestdagen voorbij zijn, komt alles terug op gang. De dagelijks routine draait weer op volle toeren: agenda’s, social media, telefoontjes links en rechts, meetings, een bruisend secretariaat, post-itjes,…

Enkele aandachtspunten: ligplaatsen toekennen in Wolphaartsdijk, de nieuwe Twizzit zeilschool inschrijfmodule activeren, de lijst van de clubevents updaten, het boekjaar afsluiten, facturen lidmaatschap en ligplaatsen klaarmaken voor verzending, de jaarrekening opstellen, de algemene vergadering voorbereiden, wedstrijdkalenders nakijken en vrijwilligers ervoor zoeken, etc…

Ik wil maar zeggen: we vervelen ons niet, maar doen dat met plezier om de leden -specifiek- en meer de watersport en de pleziervaart -algemeen- te ondersteunen.

Veelzeggende lijst

Kandidaten Popularity Awards Belgian Sailing

Vorige week kreeg ik de lijst onder ogen van de nominaties van Belgian Sailing voor de zeiler, zeilster, talent, manager en team van het jaar. De RYCB is hierin uitzonderlijk goed vertegenwoordigd met maar liefst vijf (!) nominaties.

In de categorie zeiler, zeilster en talent: respectievelijk Manu Hens voor zijn uitzonderlijke prestaties in Snipe, ORC, Star, Draak en 2.4mR, Eline Vertraelen als zeilster in ILCA 6 en nu ook de Olympische Nacra 17 en Cedric D’Hondt, de jonge talentvolle ILCA-zeiler die alles zet op de toekomstige Olympische Spelen.
In de categorie manager: Igmar Bastien voor zijn ongeëvenaarde G-Zeilen inzet voor Unified Sailing en het RYCB Race & Rescue Team, ondertussen ook erkend door World Sailing voor hun uitzonderlijke kennis en inzet bij wedstrijden en events.

Respect voor al deze genomineerden die dagelijks met onze sport bezig zijn en er ook in willen uitblinken.

Deze mensen zijn onze beste ambassadeurs. Stem op één hen en maak hen zeiler, zeilster of manager van het jaar. Ze verdienen alle vijf onze steun. Ik wil jullie nadrukkelijk bedanken om jullie stem uit te brengen, klik even door naar Popularity Award (rycb.be)

Traditie

Helemaal In de RYCB-traditie verwachten we jullie op 13 januari op het Galgenweel voor onze gratis nieuwjaarsreceptie. Een heel leuke happening waar we vele bekenden terugzien en waar we traditioneel ook al mogen beginnen uitkijken naar het nieuwe zeilseizoen.

Januari is voor velen het moment om al uit te kijken naar de lange en zwoele zomeravonden en plannen te maken. Wees welkom in groten getale om bij de vele lekkere hapjes en bij een door Duvel gesponsord biertje of Le Plan gesponsord wijntje elkaar een heel goed 2024 te wensen.

Wie graag nadien wil napraten in ons RYCB Clubhuis aan de Schelde bij een gezellig diner: vergeet niet te reserveren via RYCB-Nieuwjaarsreceptie (enkel nodig voor het diner, geen reservatie nodig voor de receptie).

Upgrade RYCB-zeilschool

De RYCB-zeilschool is dé grote toegangspoort tot de zeilsport -en ook dito recreatie- en tot de club.  

Nieuw is dat we zijn overgeschakeld naar het Twizzit online programma dat zowel planning, communicatie als de boeking van stages regelt. Het maakt mogelijk dat de ouders van- of de cursisten zelf vlotter stagekeuzes kunnen maken en direct boeken. Maar ook dat ze nauwer betrokken blijven bij afspraken, last minute bijsturing maar ook evaluaties.

Bovendien worden de programma’s van Recreatief Zeilen, de Level Up Wintertrainingen tot zelfs de woensdagavond zomerbarbecues aanzienlijk duidelijker. Noteer alvast dat er opnieuw een Veerse Week-stage komt voor de meer bedreven zeilertjes in het zo vertrouwde Wolphaartsdijk, eind augustus.

De inschrijvingen voor de RYCB-jeugdzeilschool zijn hierdoor vroeger dan tevoren geopend. Wacht niet te lang met inschrijven want klassiek zijn de eerste weken al heel snel volgeboekt. We zorgen ervoor dat de Twizzit module voor de RYCB Volwassenenzeilschool zo gauw mogelijk actief worden. Stay Tuned.

Klik snel door naar  RYCB jeugdzeilschool

Graag tot snel,

Carl Winters