Evi Van Acker wordt de nieuwe Technisch Directeur bij Wind & Watersport Vlaanderen

Evi van Acker neemt vanaf 1 juli het roer in handen van de topsportwerking bij Wind en Watersport Vlaanderen (WWSV) leiden. Zij is zondermeer de leading lady van de Belgische zeilsport met talloze titels en brons op de OS Londen 2012 in de Laser klasse. Ze wordt geroemd omdat ze mensen kan aansporen om beweging te nemen en via sport tot een gezonde levensstijl aan te zetten.

Evi aan het roer

Evi Van Acker krijgt bevoegdheid over de ontwikkeling en de realisatie van het topsportbeleid voor zeilen en surfen in Vlaanderen. De kersverse Technisch Directeur stuurt het expertenteam aan en streeft naar een resultaatgerichte topsportcultuur waarbij winnen voorop komt. Met respect voor de persoon en de belangen van de trainers en topsporters. Andere prioriteiten zijn de doorstroming van talenten, de vormgeving van het selectiebeleid, de uitbouw van een draagvlak voor topsport binnen de federatie en de verruiming van de clubwerking.

Evi streeft naar een sterk ontwikkelingstraject voor jonge zeiltalenten door een professionele omkadering. “Ik keer terug naar mijn eerste grote liefde. De bedoeling is dat iedereen het beste uit zichzelf kan halen.”

Bart Van Hooreweghe, Voorzitter WWSV:  “Evi zal als technisch directeur de kans krijgen haar visie in praktijk om te zetten, met onze volledige steun. Ze zal de dynamiek zeker opvijzelen. Onze topatleten, waaronder voor Tokyo geselecteerde zeilsters drie dames reageren alvast super enthousiast.”

10 jaar topsport ervaring

Evi, 35, zeilt al meer dan 25 jaar, waarvan 10 jaar als topsportster met een wereldniveau. In de Laser Radiaal klasse werd ze meervoudig Europees en vice-wereldkampioene, 8-ste op de Olympische Spelen Peking 2008, brons medaille op de Olympische Spelen 2012 Londen, en greep ze -ondanks hoge verwachtingen- in 2016 net naast een medaille door ziekte toen ze 4e eindigde in Rio.

Straffe prijzen

Een straffe madam, met ook heel wat straffe prijzen. Sportvrouw van het jaar 2012, de Nationale Trofee voor sportverdienste (2012), het Vlaams Sportjuweel (2011) en de Vlaamse Reus (2011). Ze werd gedoopt tot Strafste Gentenaar en kreeg de Trofee Benny Vansteelant voor sport & studie van de Universiteit Gent in 2014. Onze zeilwereld verkoos haar, via Belgian Sailing, tussen 2005 en 2017 maar liefst 10 maal tot Yachtwoman of the year.

Meer dan een topsportster

Tijdens haar topsportjaren behaalde Evi een bachelor in de Chemie en een Master in de bio-ingenieurswetenschappen. Haar topsport ervaringen kon ze ook delen in de bedrijfswereld. Op scholen zoals Vlerick Management school en bij bedrijven zoals Ageas, Bridgestone, Deloitte, Q8 en PwC werd ze meermaals gevraagd als keynote speaker over wellbeing, mentale veerkracht en performance.

Evi is een veelgevraagde commentator bij de livestreams van World Sailing, waar ze live in 2018 haar opvolgster en huidige medaillekandidaat Emma Plasschaert de wereldtitel zag veroveren.

Inspirator

Sinds 2018 was Evi fulltime aan het werk bij Energy Lab, het bedrijf uit de Golazo groep dat mensen helpt meer en beter te bewegen. Evi deed er ervaring op als account manager en evolueerde er tot de positie als team lead van de Corporate Wellbeing Programs. Volgens Kristof De Smet, CEO Energy Lab, gaat de samenwerking met WWSV voor de testing en begeleiding van de zeilers verder lopen. “Evi blijft inspirator van enkele corporate wellbeing trajecten om heel wat mensen verder te meer en beter te laten bewegen.”