Corona: Exitstrategie 18 mei tot 7 juni

feed

Concreet betekent de exitstrategie het volgende binnen onze club:

Galgenweel

Onder het motto ‘Zorg goed voor jezelf en voor anderen’ kunnen wij de veiligheidsmaatregelen garanderen om kleinzeilerij toe te staan.

Dit wel onder de volgende voorwaarden, opgesteld door FOD Mobiliteit en met de input van WWSV.

– Individueel
– Met 1,5 meter afstand van elkaar, ten alle tijde
– Met eigen materiaal, dus ook een eigen zwemvest

Je kan dus eigenlijk enkel komen zeilen of aan je boot werken.
Het is niet de bedoeling dat men rond blijft hangen, picknickt, bbq’t, aperitieft…
Was bovendien je handen en reinig je materiaal. Hiervoor worden gels en sprays voorzien. Een mondmasker wordt aangeraden.
Gelieve ook op de Beatrijslaan te parkeren, niet op de toegangsweg naar het terrein.

Er worden tevens geen boten of materiaal in bruikleen gegeven en alle lessen of wedstrijden zijn tot nader order niet toegestaan.

Let op: je zeilt dus zelf, er is geen toezicht voorzien.

Bekijk hier het volledige exitprotocol van de FOD Mobiliteit.

Zeilschool
Trainingen onder leiding van een verantwoordelijke zijn terug mogelijk.

Dit is erg goed nieuws voor onze jongeren die zich graag onder toezicht van Max, onze zeilschool-verantwoordelijke, verder bekwamen tijdens het recreatief zeilen. Ook volwassenen kunnen hier mee aansluiten. Informatie en hoe je kan aanmelden, vind je terug op deze pagina.

Ook deze zomer gaan we voluit voor onze wekelijkse, vijfdaagse zeilkampen. Hygiëne en social distancing worden ook hier hoog in het vaandel gedragen worden.
Dit houdt echter ook in dat het aantal  inschrijvingen beperkt is. Wees dus snel en boek vandaag nog jouw zomerkamp.

Loodsen en terreinen RYCB

Is toegestaan in België vanaf maandag 4 mei:

  • onderhoudswerken aan vaartuigen
  • het te water laten van vaartuigen

(Dit kan steeds worden aangepast aan nieuwe beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad in functie van het verloop van de Covid-19 pandemie.)

Onder volgende voorwaarden:

  • Individueel of met personen die onder hetzelfde dak wonen.
  • Met eigen werkmateriaal zoals elektriciteitskabels, waterslangen, ladders, trolleys. Bij het aansluiten van deze gebruik je handschoenen, of was je de handen met water en zeep voor en na elke aanraking met de infrastructuur.
  • Met respect voor de regels van social distance.
  • Beperk het geloop op de steigers.
  • Gebruik je eigen landvasten en was je handen voor en na elk contact met aanlegpunten.

Neem hiervoor steeds contact op met uw havenmeester.

Is niet toegelaten:

– Reizen vanuit of naar het buitenland of door buitenlandse wateren (vb Westerschelde, delen van het Kanaal Gent-Terneuzen, delen van de Maas)

Bekijk hier de richtlijnen van FOD Mobiliteit en hier de richtlijnen van de Vlaamse Waterweg die specifiek betrekking hebben op de bevaarbare waterwegen.

Jachthavens Wolphaartsdijk en Cadzand
Ook de provincie Zeeland  versoepelt de maatregelen vanaf 1 mei.Eigenaren van een recreatieverblijf (ook jachten) voor eigen gebruik
Belangrijk voor onze jachthavens is dat er vanaf 1 mei door eigenaren mag overnacht worden op jachten met eigen sanitaire installatie.

Sanitaire voorzieningen met rioolaansluiting; caravans en jachten
Met sanitaire voorzieningen wordt toilet en douche of bad bedoeld die zijn aangesloten op de riolering. Voor jachten met een vuil- water-tank geldt dat eigenaren daar ook op mogen overnachten. Een sceptic tank ingegraven in de grond is ook een rioolaansluiting. Een portapotti of chemisch toilet wat geleegd moet worden bij een toiletgebouw is geen rioolaansluiting. Vormen van recreatief nachtverblijf met een dergelijk sanitair zijn dus nog niet toegestaan. Welke regels voor sanitair en eigen gebruik gelden is hier te vinden.

Belangrijk:
De toegang tot het sanitaire installaties op de havens gesloten. Gelieve de social distancing van 1,5 m maatregel op steigers en in contact met anderen te respecteren.

Reizen naar Nederland zijn voor Belgische ligplaatshouders helaas niet toegestaan. 

18 May 2020