RYCB Clubavond:  Ocean Sprint Race – de roetsjbaan van Team JaJo

feed

Zo beleefden Filip Beyens en Jelmer Van Beek de Ocean Sprint Race met team JaJo

Woensdag 29 november 23

Filip Beyens (RYCB-Lid) had de handen vol aan het technisch management van Team JaJo dat met de VO 65, de ex-Brunel – ex-Childhood en nu de JaJo aan de 4500 zeemijlen lange Ocean Sprint race ‘22-‘23 deelnam.

Hij vertelt over de opzet van het project, het verzamelen van zeiltalent maar ook de talloze technische aspecten die bij het volledig refitten van de boot kwam kijken. De boot werd als nr 3 uit een reeks one designs in 2013 gebouwd. Filip bewaakte ook het budget. Daar komt dus ook een boeiende samenwerking met de sponsors bij kijken.

 

Jelmer Van Beek (schipper Team JaJo )vertelt over de stappen vanuit de Optimist, via de Laser/ILCA en de Nederlandse Topzeilacademie naar het Team Heiner. Intussen studeert hij rechten. Vanaf 2019 zeilt hij met de Brunel. En dan duikt het project de roetsjbaan in om finaal dan toch de Ocean Race V65 Sprint Cup te varen. Het team wordt tweede.

Deze race ging van Alicante, Spanje naar Kaap Verdië, vervolgens naar Aarhus, Denemarken, via Den Haag, Nederland om te finishen in Genua, Italië.

Inspirerend management

De RYCB Clubavond staat dus opnieuw in het teken van zeilen op het hoogste niveau. Zowel Filip Beyens als Jelmer Van Beek geven je een kijkje in de achtergronden van het Team JaJo project. Hun passie en professionaliteit is een inspiratie voor zeilers met grote of kleine ambities.

 

Programma

  • 17u00: Kanaal 77 – Happy Hour at the bar
  • 18u00: ontvangst
  • 19u00: start diner
  • 20u30: presentaties Team JaJo Ocean Race Sprint Cup: Filip Beyens en Jelmer Van Beek
  • 21u45: Bar open

 

RYCB Clubavond Diner by The Jibe

Team JaJo

Voorgerecht: Rijkelijk gevulde soep (aardappel, spek, kip en groenten)

Hoofdgerecht: Sliptong met verse frieten & slaatje

Veggie/GV

Voorgerecht: Rijkelijk gevulde groentesoep

Hoofdgerecht: Veggie brochette met warme groenten

Koffie/thee incl.

€ 37,- p.p.

Klik HIER en reserveer meteen 

 

 

29 November 2023