Dwars over de Indische Oceaan: wat komt er op ons af? 

feed

RYCB clubavond: sea & sailtalks

Erik KiekensErik Kiekens

…zeilde met en zonder bemanning op de Dr. NO helemaal tot in Thailand. Tot de Covid situatie hem dwong om het jacht op te leggen en terug te keren naar België. Volgend jaar vertrekt hij met drie zeilmaten om de boot van Pukhet over de Indische Oceaan naar het Suez Kanaal te varen.

De route loopt bezuiden de Golf van Belgalen en de Arabische zee via de Maldiven naar de Golf van Aden en door de Rode zee. Erik heeft het ondermeer over de ervaring die hij in het eerste gedeelte van de wereldomzeiling heeft opgedaan, de confrontatie van de solozeiler met zichzelf. Hoe sloopte hij de smoezen (of zijn het gegronde excuses?) om niet aan deze reis te beginnen?

Hij bereidde deze etappe naar Egypte en verder door naar Griekenland minutieus voor en deelt vanavond graag zijn kennis en bedenkingen met iedereen.

Jeroen Van Overloop
… werkt als Beleidsdadviseur Noordzee en Maritieme beveiliging van DG Scheepvaart ondermeer bij het Maritiem Informatie Kruispunt (MIK)  en is reserveofficier bij de Marine. Bij het MIK werken Douane, Scheepvaartpolitie, Defensie en DG Scheepvaart samen, ook op internationale schaal. Er is permanent contact met het Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum dat in een internationaal netwerk opereert.

Daardoor heeft het MIK contact met alle nautische overheden over de hele wereld. Het grijpt bij kritische situaties en noodgevallen onmiddellijk in. Als het om het respecteren van de reglementen en wetten gaat, over pollutie, maar ook over piraterij en het voorkomen ervan.

Jeroen Van Overloop zal toelichten hoe zeilreizigers die door riskante gebieden varen kunnen worden bijgestaan.

Programma

Pollux

19u00: Deuren
19u30: Aan tafel

  • Champignonsoep
  • Haasje van Pata Negra met pastinaak, aardpeer en aardappelgratin
  • Koffie of thee met versnaperingen

Tarief:  € 42,- p.p. , dranken niet inbegrepen. U rekent ter plaatse af.

20u30: Sea & Sail talk 1: Erik Kiekens – de zeilreis met de Dr No

Pauze

Gevolgd door Sea & Sail talk 2: Jeroen van Overloop – werking van het Maritiem Informatiekruispunt

Schrijf je in voor het RYCB-Clubavond diner.
Eet je niet mee? Dan is inschrijven niet nodig.

 

27 October 2021