Eline Verstraelen (RYCB) kroont zich tot ILCA 6 wereldkampioene in Vilamoura, Portugal

Eline glorieert dankzij mentale kracht en regelmaat

Eline Verstraelen
2022 ILCA U21 World Championship 28 August, 2022
© osga_photo

In het Portugese Vilamoura heeft WWSV atlete en RYCB-lid Eline Verstraelen zich deze week tot wereldkampioene in de ILCA 6 in de min 21 jaar categorie gekroond. Er kwamen 80 dames uit 31 landen aan de start.

De windstilte speelde het verloop van dit WK parten. Het was lang wachten en dan nog was het nooit duidelijk of de reeksen konden uitgezeild worden.

Maar na de eerste dag bleef Eline op de zesde stek binnen podiumbereik.

Eline: “Het was een tricky week met enkele dagen waarin er weinig wind was. We werden vaak het water op gestuurd, races werden gestart maar het werd vaak een no go. Hierdoor werd het ook mentaal wat zwaarder.”

Strategisch  sterk

In het midden van de week kwam er weer schot in de zaak. De wind stond goed en er kon weer gezeild worden. Eline kwam hier het beste van de top aan de start. Vanaf de eerste race kon ze meteen een tweede en een derde plek optekenen. Zaterdag kon ze in haar races in de top 10 blijven waardoor ze op de voorlaatste dag op de eerste plek stond.  De concurrentie was zeker niet min. Ondermeer de Ierse EveMc Mahon, de Italiaanse Giorgia Della Valle de Nederlandse Marissa IJben en de Cypriotische Marilena Makri wonnen om beurten reeksen, maar hielden hun prestaties niet consequent vol.

Eline: “Ik probeerde om zo laag mogelijk te varen en dat lukte me ook goed in de laatste twee dagen. Dit heeft er mee voor gezorgd dat ik de eindwinst kon bemachtigen”

Op de laatste dag van de finales stonden er normaliter nog twee races gepland. Maar het stramien van de week liep gewoon door en ook dan kon er toch niet meer gezeild worden. Hierdoor kwam haar eerste plek niet meer in gedrang.
Met haar grote controle en regelmatige prestaties neemt dan ook op de meest grandioze manier afscheid van de ILCA 6 min 21 jaar categorie.

Toekomst

Eline: “Maandag vertrek ik terug naar huis. Na een drukke maar goede zomer, is het nu even tijd voor een korte pauze. Nadien richt ik mijn focus op het Test Event in Scheveningen en zal ik nog deelnemen aan het EK & WK bij de volwassenen.”

Bron: Wind en Watersport Vlaanderen