De 360° blik

RYCB Wolphaartsdijk

Terugkijken

Geen klassieker moment dan eindejaar om stil te staan bij wat het jaar ons bracht.  Nog heel even en we gaan weer loos met de beste wensen. Wat dat terugkijken betreft focus ik me op de RYCB. Uw en mijn club. Onze vereniging. Nee, we hebben niet stilgezeten. Iedereen kon dat volgen, onder meer dankzij deze nieuwsbrief, de website en de social media.

De veerdam werd volledig gerenoveerd in Wolphaartsdijk. De eerste stap is hiermee gezet naar een nieuwe jachthaven. Keih Choi nam met een heel team de uitbating van bar en restaurant in het RYCB Clubhuis over. In mei startten de Antwerp Wednesday Challenge avondwedstrijden voor de terrassen van ons clubhuis. In juni ging het nieuwe clubhuis aan het Galgenweel open. Wat een metamorfose. Het RYCB-race & Rescueteam ondersteunde het hele jaar vele wedstrijden en evenementen en zorgde mee voor een succesvolle Tall Ships Race afgelopen zomer in Antwerpen. Het G-zeilen en de volwassenen zeilschool zagen we verder groeien. Onder impuls van ouders vijzelen de Level Up wintertrainingen het talent van jonge Optimistzeilers op.

Eline Verstraelen

Als Eline Verstraelen niet aan haar carrière als student en als wereld(!)zeilkampioen timmert, geeft ze in onze zeilschool les. …

Ik sla nog heel wat over, wees gerust. Toch mag het je niet verbazen. Want “de zeilsport in al haar facetten promoten” staat helder in de statuten.

Dit alles is niet mogelijk zonder de inzet van onze vele vrijwilligers. Zij maken mee onze vereniging en we kunnen hen niet genoeg bedanken voor hun inzet. Ook voor 2023 hopen we op deze tientallen clubfans te mogen rekenen.

Vooruitkijken

Ook in 2023 bulkt de clubkalender van interessante items voor iedereen. Na twee Corona jaren, onze is de onovertroffen RYCB-Nieuwjaarsreceptie op 14 januari er terug. Mag ik ie-der-een uitnodigen, jong en/of oud, jongens en meisjes, dames en heren? We zijn immers allemaal nieuwsgierig naar de plannen voor volgend vaarseizoen.

De clubavonden komen terug, De Level Up trainingen lopen door tot einde maart, er komen wedstrijden, de monitoren van de RYCB-zeilschool staan te popelen, er zijn uitbreidingsplannen voor de Schelderegatta met een ‘tour’ en de AWC met een (semi) long distance op een zaterdag.  In het verlengde van de missie om de zeilsport te ondersteunen sleutelen we er voortdurend aan om voor de leden vele zeilmogelijkheden (inclusief plezier) te realiseren. Dat doen we niet alleen, daar hebben we de feedback van leden voor nodig en de energie van de vrijwillige medewerkers. En veel positivisme. Die combinatie is de garantie om voor iedereen een aanbod te creëren waarbij de link met de zeil- en watersport en de pleziervaart hard wordt gemaakt.

RYCB Nieuwjaarsdrink

Deze nieuwsbrief en de social media en de website informeren jullie uiteraard tijdig over de activiteiten die we daarvoor ontwikkelen. We beloven jullie ons te laven aan constructieve feed back en suggesties. Daar wordt iedereen beter van.

Rest mij iedereen een heel gelukkig, gezond en succesvol 2023 te wensen. Dat het nieuwe jaar jullie veel leuke maar ook veilige watermomentjes mag brengen.

Graag zie ik jullie op 14 januari op het Galgenweel om te kunnen klinken op het nieuwe jaar.

Met sportieve groeten

Carl Winters

RYCB voorzitter